Verdens uhyggeligste smil er tilbage: "Det handler om øjnene"

Interview med instruktøren bag 'Smile 2'
UIP / Smile 2
(© UIP / Smile 2)

Verdens uhyggeligste smil er tilbage! 

Gyseren Smile blev i 2022 en verdenssensation. Alene i Danmark så over 130.000 publikummer filmen - og blev den bedste sælgende originale gyser i de danske biografer i to årtier!

Nu er Smile 2 klar til at sprede rædsel som sin forgænger, og i forbindelse med premieren på den ventede gyser, blev vi fløjet til London af UIP som det eneste danske medie for at tale med instruktøren og forfatteren bag Parker Finn og den nye hovedrolle Naomi Scott.

Se vores video-interview med Parker Finn nederst i artiklen, hvor vi kommer ind på, hvad det kræver at lave en fortsættelse til en succes, hvordan man laver det uhyggelige smil, om filmene nogensinde kan blive for dystert - og om en tredje film er i planerne.

'Smile 2' kan ses i biograferne fra 18. oktober. Find billetter her.

'Smile 2' følger popstjernen Skye Riley (Naomi Scott), der plages af fortidens dæmoner, da hun skal til at starte sin verdensturné. Det hele tager dog en yderligere drejning, da hun en aften overværer et selvmord - og derefter begynder folk med mystiske smil at forfølge hende. Er hun ved at miste forstanden? Og hvordan kan hun genvinde kontrollen?

Da vi spørger instruktøren, der med sin første film gjorde "smilet" til noget virkelig creepy - og fortsætter med det i efterfølgeren - om, hvad opskriften på det perfekte uhyggelige smil er, og hvad han kigger efter i en castingproces, svarer han:

- Der er altid en måde, hvorpå jeg kan coache nogen til at lave et uhyggeligt smil. Så når jeg caster handler det om, hvem der er rigtig for karakteren. Og så handler det om for dem at finde deres egen version af det uhyggelige smil, hvilket er rigtig sjovt, fortæller Parker Finn til kino.dk.

Parker Finn går dog lidt mere i dybden med, hvad det kræver at lave et smil, der kan give gåsehud:

- Det hele handler om, hvordan du titler hovedet. Øjnene. Jeg tror virkelig, at meget af det handler om øjnene - isoleret fra selve smilet. Men derudover at bruge filmværktøjerne, hvor vi framer det, lysdesignet, og alt andet, som binder det sammen, til en særlig pakke.

Se hele interviewet herunder.

'Smile 2' kan ses i biograferne fra 18. oktober.

Køb billetter