Erna i krig

Censur 15
29. Oct 2020
100 min
Scanbox
Erna i krig
Billede
(© Scanbox)
Billede
(© Scanbox)
5.8 / 6
Brugere (4)
4.0 / 6
Medier (7)
Bedøm selv filmen:

Det danske drama 'Erna i krig' er en filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn.

Året er 1918. Første Verdenskrig raser i Europa. Men hjemme hos sønderjyden Erna og hendes enfoldige søn, Kalle, er livet simpelt.

Indtil den dag, hvor den lokale betjent Meyer banker på døren og hiver 17-årige Kalle i krig for at kæmpe på tyskernes side. 

Som dansksindet sønderjyde er Erna ikke meget for at støtte tyskerne - og bestemt heller ikke meget for, at hendes søn skal miste livet. Desperat ifører hun sig derfor soldateruniform og lader sig indrulle i krigen.

Heldigvis nærer Meyer varme følelser for Erna og bliver hendes medsammensvorne. Men snart er denne alliance også på spil, da Erna møder soldaten Anton.

Nu skal Erna ikke bare holde sig selv og Kalle i live, hun skal også undgå at blive afsløret samt navigere i et svært trekantsdrama.

'Erna i Krig' er både en krigsfilm, et drama og en finurlig skæbnefortælling om en usædvanlig kvinde, der vil gøre alt for sin søn.

Titelrollen spilles af altid troværdige Trine Dyrholm (Dronningen), mens Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen ses som hendes to bejlere.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, som tidligere har filmatiseret Erling Jepsens Frygtelig lykkelig samt Gud taler ud. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,8

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: