Hobbitten: En uventet rejse - 2D

Censur 11
12. Dec 2012
170 min
SF Film
The Hobbit: An Unexpected Journey
Billede
(© SF Film)
Billede
(© SF Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

'Hobbitten: En uventet rejse' handler om titelvæsenet Bilbo Baggins, der bor for sig selv i det fredelige Hobbiton. Men en dag opsøges han af troldmanden Gandalf, der sender ham og 13 dværge på en mission for at genvinde det tabte dværg-kongerige Erebor fra den frygtindgydende drage Smaug.

Bilbo har ikke meget at skulle have sagt, og snart må han finde sig i at være med på en farefuld rejse, der bringer rejseselvskabet gennem mørke skove, over høje bjerge og igennem dunkle grotter. Ud over at måtte konfrontere ondskabsfulde trolde og ulvelignende Wargs ændrer mødet med det gådefulde væsen, Gollum, og ikke mindst dets magiske ring, Bilbos liv for altid.

’Hobbitten: En uventet rejse’ er første del af Peter Jacksons filmatisering af J.R.R. Tolkiens forløber til Ringenes Herre-trilogien, som han også instruerede i årene 2001-03. Og filmen har været særdeles imødeset.

Martin Freeman, der er relativt ukendt, men som man bl.a. har kunnet se i den oprindelige version af TV-serien ’The Office’, spiller titelkarakteren Bilbo. Ian McKellen vender tilbage som Gandalf ligesom Hugo Weaving og Cate Blanchett gentager deres roller som elverne Elrond og Galadriel.

Richard Armitage fra BBC-serien 'Robin Hood' spiller lederen af dværgenes kompagni, Thorin Oakenshield, og englænderen er én blandt de mange nye ansigter.

'Hobbitten: En uventet rejse' er nomineret til en Oscar i kategorierne Bedste scenografi, Bedste visuelle effekter og Bedste makeup.

Anden del af filmatiseringen, Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark, får premiere i 2013, og den tredje del af trilogien, Hobbitten: Ud og hjem igen, får premiere i 2014.

'Hobbitten: En uventet rejse' kan også ses i 3D og i HFR 3D.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: