Sauls søn

Censur 15
25. Feb 2016
107 min
Camera Film
Saul fia
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
5.7 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Sauls søn' handler om to dage i den jødiske kz-fange, Saul Auslanders, liv. Saul er fange i Auschwitz under Anden Verdenskrig og står med den måske mest modbydelige opgave, man kan forestille sig.

Ungareren er en del af den såkaldte Sonderkommando, der skal brænde ligene efter andre fanger, som er blevet myrdet i nazisternes gaskamre.

En dag finder han liget af en dreng, som han sætter sig for at give en værdig begravelse og velsignelse fra en rabbiner. Mens hans mission er nærmest umulig, og det bliver ikke bedre af, at Sonderkommandoen lever i konstant frygt for at blive ryddet af vejen af de ubarmhjertige nazister. Men et oprør er under opsejling...

Dramaet er, som temaet antyder, en barsk film, der skildrer livet i kz-lejren Auschwitz uden omsvøb af nogen art. Uhyrlighederne bliver dog holdt på nødvendig afstand af filmens stil, der består af et tæt fokus på titelkarakteren, slørede baggrunde og et klaustrofobisk billedformat.

'Sauls søn' blev hædret med Grand Prix, der anses som den næstbedste pris på Cannes-filmfestivalen, og modtog en Oscar for Bedste udenlandske film. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: