63 år efter: Udskældt Dirch Passer-film får overraskende udgivelse i USA

Hvem skulle have troet det?
'Reptilicus'
(© Saga Studios)

Hans optræden i den danske monsterfilm Reptilicus fra 1961 står næppe som en af Dirch Passers glansroller.

Men ikke desto mindre har den udskældte film over årene vundet indpas og står i dag som en kultfilm. Nok til at man i USA har valgt at lave en flot 4K Ultra HD-udgivelse af 'Reptilicus' med masser af ekstra materiale. Se den flotte plakat nederst i artiklen.

Hvem skulle have troet det for 63 år siden, da filmen fik premiere og blev haglet ned af anmelderne. 

Årsagen skal nok især findes i, at filmen dengang var en sjælden co-produktion med USA. Der findes således en identisk amerikansk version.

I 'Reptilicus' bliver en fortidsøgle tøet op, hvilket medfører et større alarmberedskab og et episk opgør på Rådhuspladsen i København.

Udover Dirch Passer tæller rollelisten mange andre store danske navne, såsom Bent Mejding, Carl Ottosen, Mimi Heinrich og Kjeld Petersen.

Instruktøren på den danske udgave er Poul Bang, mens det er Sidney W. Pink som er krediteret som instruktør på den engelsksprogede version, som led samme skæbne blandt anmelderne i USA, da den udkom i 1962. 

I 'Reptilicus' spiller Dirch Passer en mindre rolle som pedel Mikkelsen / Peterson, der blandt andet synger sangen 'Tilicus' med en gruppe børn. Scenen fremstår ret umotiveret og blev da også pillet ud af den amerikanske film.

'Reptilicus' har været udgivet på fysiske medier før. Men den nye 4K-udgivelse ligner noget af det ypperst, man kan opnå i 2024. 

Det beskrives som en "special limited edition 3-disc 4K UHD/Blu-ray" med et helt ny cover designet af Matt Frank, som kun udkommer i 6000 oplag.

Læs mere mere om udgivelsen her hos selskabet bag, Vinegarsyndrome.

Den særlige udgivelse udkommer den 30. juli, men kan forudbestilles nu.