Afdeling Q's nye stjerne har en meget personlig relation til Assad

Interview med den nye Assad - Afshin Firouzi
Den Grænseløse
(© Nodisk Film)

Ulrich Thomsen vender tilbage som den plagede politimand Carl Mørck, og sekretæren Rose spilles igen af Sofie Torp i den nye Afdeling Q-film Den Grænseløse. Men rollen som makkeren Assad bliver denne gang indtaget af en ny skuespiller.

Zaki Youssef, der spillede Assad i Marco Effekten, er nemlig blevet udskiftet med Afshin Firouzi, som vi har talt med i forbindelse med premieren på den nye film.

Se video-interviewet nederst i artiklen, hvor Afshin Firouzi blandt andet fortæller, hvordan hans eget liv og Assad nærmest ser ud til at smelte sammen.

Den 43-årige skuespiller var naturligvis nervøs for at skulle spille med i en film med så stort et budget og som tredje mand, der går til samme rolle, men han var fast besluttet på at gøre den til sin egen:

- I sidste ende er jeg bare nødt til at være tro ved karakteren og personen. Og så er det lige meget, om der er lavet 40 film inden, eller hvem der har spillet det. Hvordan vil jeg gerne vise ham? Hvad for nogen sider, vil jeg gerne have, at folk skal kunne se og mærke i Assad? Det skal jo blive mere og mere interessant for hver film, der kommer.

- Alle har jo en historie, og vi er jo dykket ned i Carl Mørcks historie og Roses historie meget mere nu, og Assad har jo også en. Assad er jo en, der aldrig siger så meget, men han har rigtig meget på hjerte.

Firouzi ser vældig meget af sig selv i Assad-karakteren og ser allerede frem til forhåbentlig at udvikle sig sammen med ham i fremtidige film.

- Jeg tror, vi er lidt samme sted som personer her i film nummer 6. Hvis det hele fortsætter, og vi får lavet de resterende film, så tror jeg lidt, vi finder hinanden på samme tidspunkt i sidste film.

- Karakteren Assad finder sig selv, og jeg er ret sikker på, at jeg finder mig selv som person. Jeg føler, at vi følges sådan lidt ad på samme spor.

'Den Grænseløse' har premiere den 1. februar. 

Se interviewet med Afshin Firouzi herunder:

Den grænseløse
(© Nordisk Film)

Afdeling Q: Hvem myrdede Alberte?

Ny sag for Carl Mørck, Rose og Assad

(Sponsoreret)

 

Læs mere om 'Den grænseløse'