Aktuel gyser-stjerne afslører sit eget filmiske barndomstraume

Seriemorderfilmen 'Longlegs' kan ses i biografen
Longlegs
(© Scanbox Entertainment / Longlegs)

Jagten går i gyseren Longlegs ind på den mystiske seriemorder af samme navn. 

Morderen spilles af en foruroligende Nicolas Cage, mens FBI-agenten Lee Harker på jagt portrætteres af Maika Monroe, som man vil kende fra bl.a. nyklassikeren It Follows og thrilleren The Guest.

'Longlegs' har biografpremiere den 8. august. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

I forbindelse med den danske biografpremiere på 'Longlegs' har vi snakket med netop Maika Monroe, der er vokset op med gyserfilm som en stor del af sin barndom. Det måtte vi naturligvis høre mere om.

Longlegs
(© Scanbox Entertainment)

For hvad betyder den gysende genre i grunden for den i dag 31-årige skuespiller, som netop nu selv befinder sig i en gyserfilm? Ja, hvad er hendes forhold til seriemorderfilm og gys i det hele taget?

Maika Monroe fortæller begejstret:

- Jeg har altid været en stor fan af genren. Jeg voksede op med at elske gys. Det var en stor del af min barndom og opvækst. Især krimi-thrillers som 'The Silence of the Lambs', 'Memento' og 'Seven'. De er meget indflydelsesrige film i mit liv.

Der er altså film, som har gjort større indtryk på Monroe end andre. Vi spørrger derfor også ind til, om skuespilleren mon har et decideret filmisk barndomstraume. 

Longlegs
(© Scanbox Entertainment)

- Jeg vil sige, at mine forældre var mere strikse. De ville ikke lade mig se gyserfilm, men jeg havde en rigtig god veninde, Cora, der var samme alder som mig. Så jeg var på besøg hos hende for at overnatte - og hendes forældre var mere afslappede.

Det var altså ikke nuttede film, der var på menuen, når natten faldt på hos veninden, men derimod gyserfilm:

- Vi lejede altid tre gyserfilm og blev oppe hele natten for at se dem. Jeg glemmer det aldrig. Den film, der virkelig gjorde mest indtryk, var 'A Nightmare on Elm Street'. 

Maika Monroe uddyber:

- Jeg glemmer aldrig det at se den for første gang. Jeg kan stadig forestille mig min venindes hus og sofaen, vi sad på og så den. Det bliver hos mig til den dag i dag. 

Longlegs
(© Longlegs / Scanbox)

Det er dog ikke kun drømmemorderen Freddy Krueger fra Wes Cravens 80'er-gys, der har skræmt Maika Monroe. Men hvad er det så ellers, der skræmmer hende mest? Hvad får hendes hjerte til at banke, når hun ser film?

- Det kommer an på filmen. Men jeg vil sige, at grunden til, at krimi-thriller-genren taler til og påvirker mig mest, er fordi, at der er den her slags virkelighed i dem. 

Longlegs-stjernen forklarer:

- Det er meget troværdigt. De her sager og de her seriemordere findes også i virkeligheden. Så jeg tror, at det altid er det, som påvirker mig mest.

'Longlegs' har biografpremiere den 8. august. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Køb billetter