Bekræftet: Robert Downey Jr. vender tilbage til Marvel som ikonisk skurk!

Gensyn med Iron Man-skuespilleren i 'Avengers: Doomsday'
Iron Man / Walt Disney Pictures
(© Iron Man (2008) / Walt Disney Pictures)

Comic-Con er i fuld gang i San Diego, og natten til søndag kastede Marvel en bombe af de helt store: Robert Downey Jr. vender tilbage til MCU!

De fleste Marvel-fans ved, at Downey Jr.’s karakter Iron Man døde i Avengers: Endgame, og siden da har der være adskillige rygter og spekulationer om en mulig genkomst for den populære skuespiller.

Ikke mindst hos Marvel-boss Kevin Feige, der for nylig pustede ny ild i rygterne ved at sige, at hvis Hugh Jackman kan vende tilbage som Wolverine i den biografaktuelle Deadpool & Wolverine, så kan Robert Downey Jr. også vende tilbage i Marvels filmiske univers.

Og nu er den altså god nok. Ved et panel i San Diego blev det offentliggjort, at Robert Downey Jr. igen er at finde i MCU, men ikke som Tony Stark. Det skriver bl.a. The Hollywood Reporter.

Derimod skal han spille rollen som den ikoniske skurk Dr. Doom, i først 'Avengers: Doomsday' (omdøbt fra 'Avengers: The Kang Dynasty'), som får premiere i 2026 og dernæst i 'Avengers: Secret Wars' året efter. Begge film instrueres af Russo-brødrene, som også stod bag Avengers: Infinity War og 'Endgame' - og som MCU nu har hyret igen!

Dr. Doom er en af ​​de mere ikoniske skurke fra Marvel-tegneserier, skabt af Stan Lee og Jack Kirby. Han beskrives som ekstremt intelligent og arrogant det føles som en rolle, der kunne passe Downey Jr. godt efter at have spillet Tony Stark siden 2008. 

På det store lærred har Dr. Doom har indtil videre mest gjort livet surt for Fantastic Four, hvor han har været spillet af Julian McMahon og Toby Kebbell.

Marvel Studios kommende film i biografen (amerikanske premieredatoer - de danske forventes dagen før): 

Captain America: Brave New World – 14. februar 2025

Thunderbolts – 5. maj 2025

The Fantastic Four: First Steps – 25. juli 2025

Blade – 7. november 2025

Avengers: Doomsday – 1. maj 2026

Avengers: Secret Wars – 7. maj 2027

 

Deadpool & Wolverine kan ses i biografen lige nu. Find dine billetter her på kino.dk.