'Deadpool 3' i problemer: Ryan Reynold må ikke improvisere

Det lyder som en udfordring
Deadpool 2 / 20th Century Fox
(© Deadpool 2 / 20th Century Fox)

Måske har du hørt lidt om en strejke ovre i Hollywood, som har en hel del indflydelse på film og serier under produktion lige nu.

Hvis ikke, så er det kort fortalt Writers Guild of America (WGA), Hollywood-manuskriptforfatternes fagforening, der har indledt en strejke, bl.a. grundet uenigheder om løn mellem forfatterne og de store filmstudier.

Det betyder, at produktionen af en masse film og serier er blevet sat på pause - herunder Marvels kommende film Blade og Thunderbolts - da manuskriptforfatterne ikke kan arbejde eller ændre på manuskriptet under strejken.

En Marvel-produktion, som dog ikke er blevet sat på pause, er Deadpool 3, der efter flere måneder med spændende casting-nyheder startede optagelserne i sidste uge. Men bare fordi optagelserne nu er i gang, betyder det ikke, at produktionen slipper helt for nogle af de negative konsekvenser, der følger med strejken.

 

LÆS OGSÅ: Den næste 'The Rock'? Marvel hyrer wrestler-stjerne som skurk i ventet MCU-film

Det er nemlig sådan, at Deadpool-stjernen Ryan Reynolds’ rolle på produktionen er lidt større end bare stjernen bag titelkarakteren - han er også medforfatter på filmen.

Den 46-årige skuespiller opnåede titlen som medforfatter allerede med Deadpool 2, hvor han blev krediteret således grundet sit hav af improviserede replikker og tilføjelser til karakteren, og på den tredje film krediteres han endnu engang som både skuespiller og medforfatter (og producer).

Som medforfatter kan Reynolds derfor teknisk set ikke improvisere nogen replikker under optagelserne af filmen uden at bryde strejken, da han dermed ændrer på filmens manuskript - hvorimod en skuespiller, der kun krediteres for sit skuespil, godt ville kunne improvisere en smule.

 

LÆS OGSÅ: Ny Spider-Man-film samler alt fra superheltens univers: "Ingen vil fange hver eneste reference"

Det hele er lidt af en gråzone, og det er svært at sige, hvordan det kommer til at påvirke den endelige film. Eftersom Deadpool har en maske på en stor del af tiden, er der måske en chance for, at Reynolds kan indspille improviserede replikker i et studie, når strejken en dag er ovre?

Vi krydser i hvert fald fingre for, at Hollywood snart får styr på sagerne, så vi ikke skal vente alt for længe på de film, vi glæder os til!

'Deadpool 3' forventes at få biografpremiere den 7. november 2024.