Efter Oscar-sejr: Cillian Murphy vender tilbage til ikonisk rolle

”By order of the Peaky F****** Blinders”
'Oppenheimer'
(© 'Oppenheimer' / Universal)

I 2013 fik vi den første episode af en serie, der endte med hele 6 sæsoner, og nu anses som en af de bedste historiske drama-serier i nyere tid. 

Sidste episode af Peaky Blinders rullede over skærmen i april 2022, men nu viser det sig, at det alligevel ikke var sidste omgang med gangsterbossen Tommy Shelby (Cillian Murphy).

I stedet vil serien blive afsluttet med en spillefilm over 'Peaky Blinders', som er skrevet af skaberen bag serien, Steven Knight. Han er bl.a. også er kendt fra filmen Burnt og serien 'Taboo', der henholdsvis har Bradley Cooper og Tom Hardy i hovedrollerne.

OBS. ARTIKLEN INDEHODLER SPOILERS FOR SIDSTE SÆSON AF 'PEAKY BLINDERS'.

Knight har altså erfaring indenfor både film og serier, hvorfor det måske ikke er så mærkeligt, at han har valgt at afslutte sin vel nok mest populære serie til dato med en film.

Siden han kunne fortælle Variety i 2021, at en potentiel film var på tegnebrættet, har der dog været spekulationer om, hvorvidt at Cillian Murphy ville vende tilbage til rollen som Tommy Shelby.

Spekulationerne er da også retfærdiggjort, da den sidste sæson af serien afsluttes med, at Tommy Shelby ridder mod solnedgangen, sandsynligvis for at skabe et nyt liv, efter at have mistet stort set alt.

Men som nævnt tidligere, så vil Cillian Murphy vende tilbage til sin ikoniske rolle, det bekræfter Steven Knight i et interview med BirminghamWorld.

Foruden Cillian Murphy, der for nylig kunne nyde sin første Oscar for sin rolle i Oppenheimer, så vil Paul Anderson (Legend), som spiller Arthur Shelby, også vende tilbage i den kommende film.

LÆS OGSÅ: Oppenheimer-stjerne fejrede sin første Oscar-nominering med sin mors særlige kage

Men udover de to skuespillere, så ved vi faktisk ikke ret meget om filmen, da plottet endnu ikke er afsløret, men at dømme ud fra serien, så bliver det med al sandsynlig en voldelig affære.

Det vides endnu ikke, om 'Peaky Blinders' får dansk biografpremiere.