Endelig! Skuespillerstrejken i Hollywood er slut

Skuespillerne og producenterne har indgået en foreløbig aftale
Timothee Chalamet i 'Dune: Del 2'
(© Warner Bros.)

Den 118 dage lange strejke, som skuespillerne i Hollywood har været på siden juli, er slut. Det sker, efter skuespillerforbundet SAG-AFTRA og producenternes sammenslutning, AMPTP (repræsenteret af bl.a. Disney, Netflix etc.), har indgået en foreløbig aftale. SAG-AFTRA har i nat offentliggjort det i en pressemeddelelse.

Aftalen sker en måned efter, at manuskriptforfatterne afsluttede deres strejke og blev enige med filmproducenterne om et kompromis.

Skuespillerstrejken blev igangsat pga. utilfredshed med minimumslønnen, mangel på andel i overskuddet fra streamingtjenester og frygten for AI. Alle disse elementer er blevet adresseret i aftalen.

Strejken har bl.a. betydet, at ingen skuespillere, som er medlem af forbundet, har kunnet promovere deres film, hvilket har været med til at udskyde store titler som Dune: Del 2. Samtidigt har nye produktioner været sat på pause, så det er glædelige nyheder for branchen, at der nu er lys for enden af tunnellen.

I praktisk forstand skal skuespillerne dog stemme ja til aftalen, men forventningen er, at de gør det.

Den nu afsluttede strejke er med 118 dage den længste i amerikansk filmhistorie, efterfulgt af en 95 dage lang strejke i 1980.

Anbefalet til dig