Er 'Fantastiske skabninger 4' aflyst? Instruktør afslører status

Harry Potter-filmens skæbne
Billede
(© Warner Bros.)

Filmatiseringerne af J.K. Rowlings Harry Potter-bøger har underholdt publikum i årtier og har resulteret i flere generationer af fans. ’Fantastiske skabninger’-filmene fungerer som spin-off prequels til den originale historie og følger karakteren Newt Scamander (Eddie Redmayne). 

Oprindeligt var det planlagt, at der skulle være hele fem film i serien, men efter premieren af den 3. film, har der været usikkerhed, om hvorvidt de sidste to film overhovedet vil blive produceret.

David Yates, der er kendt for at have instrueret de fire sidste ’Harry Potter’-film samt alle tre ’Fantastiske skabninger’-film fra samme univers, åbner nu sløret for sine tanker om arbejdet med den magiske verden - og giver en status på den 4. film.

Til Deadline fortæller Yates om nogle af de udfordringer, som han og holdet oplevede under produktionen af den seneste film, Dumbledores Hemmeligheder, hvor danske Mads Mikkelsen overtog Johnny Depps rolle som den onde troldmand Gellert Grindelwald.

Optagelserne foregik under pandemien, før vaccinerne var blevet tilgængelige, så det tog hårdt på dem alle. Han udtaler:

- Det var en hård rejse at få den sat sammen. Stor hengivenhed og en dejlig gruppe af mennesker, som jeg arbejder med, og jeg elsker dem alle sammen, men vi har ikke snakket sammen, siden vi færdiggjorde den. Det har handlet om "lad os bare parkere den og være færdige for en stund". Så aldrig sig aldrig, vil jeg sige. 

Den første film Fantastiske skabninger og hvor de findes fra 2016 klarede sig godt med en indtjening på 814 mio. dollars, men de to efterfølgere blev ikke taget lige så godt imod af publikum og solgte ikke nær så mange billetter. Hvor 2'eren indtjente 654.9 mio. dollars, blev 3'eren den største skuffelse med en indtjening på 407.2 mio. dollars.

Det lader derfor til, at fans må væbne sig med tålmodighed og vente på at få en afklaring. Der er intet nyt fra studiet, og selv ikke filmskaberen bag franchisen ved, hvad der skal ske i fremtiden.

Selvom det står stille på ’Fantastiske skabninger’-fronten, er der stadig planlagt kommende projekter inden for det magiske univers. 

En Harry Potter-serie er i udvikling hos HBO Max med helt nye skuespillere og mere spilletid, som gør det muligt at afspejle bøgerne på et dybere plan. Fans håber samtidig på en filmatisering af bogen ’Det forbandede barn’, hvor handlingen udspiller sig 19 år efter afslutningen på den sidste bog i Harry Potter-serien. 

Men hvornår vi muligvis kan se 'Fantastiske Skabninger 4' er endnu uvist.

Anbefalet til dig