Før optagelserne overhovedet er begyndt: Harry Potter-serie sagsøgt

Warner Bros. slæbt i retten
Harry Potter og De Vises Sten
(© Warner Bros.)

Allerede inden, der er blevet kaldt "action" på den nye Harry Potter-serie, er Warner Bros. blevet sagsøgt.

Det skete i fredags, da Sky Group lagde sag an mod produktionsselskabet i en domstol i New York.

Søgsmålet går i sin enkelthed ud på, at Sky Group, der har et samarbejde med Warner Bros. i England, mener at Warners Bros. ikke har levet op til de retningslinjer, der er i deres interne aftale. Det skriver Variety.

Samarbejdet mellem de to parter er blevet yderligere kompliceret, da Warner Bros. planlægger en launch af deres Max-tjeneste i England, hvilket vil være en direkte konkurrent til Sky.

Ifølge sagsanlægget er Warner Bros. forpligtet til at samarbejde med Sky om finansieringen og skabelsen af fire Max-serie pr. år, som ligeledes skal distribueres eksklusivt til Sky-abonnementer.

Det har Warner Bros. ikke formået at leve op til siden 2021, hvor aftalen blev indgået. Senest blev Sky direkte afvist som samarbejdspartner på den nærtstående Harry Potter-serie, hvilket måske har været den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over.

I sagsanlægget fra Sky fremgår det tydeligt:

-Warners årsag til afvise at leve op til deres forpligtelser til Sky kunne ikke stå mere klart. Warner har valgt at holde Harry Potter-serien for sig selv og gøre blockbuster-serien til en hjørnesten i deres egen Max-rollout i Europa.

Sky, der er eget af Comcast, står efter sigende til at miste hundrevis af millioner af dollars grundet Warner Bros.' brud på aftalen.

Max, der allerede er landet i Danmark, forventes at lande i England i 2026 - året efter at deres aftale med Sky er udløbet.

Warner Bros. afviser søgsmålet og siger, at det handler om, at Sky er bange for at miste deres stærke indhold, herunder HBO, og de er klar til at forsvare sig selv.

Harry Potter-serien har ikke på nuværende tidspunkt en premieredato - i forrige uge udsendte man et castingcall til at finde den nye Harry Potter.