Jagten på den næste Harry Potter er officielt begyndt

Den gyldne trio skal findes
Harry Potter og de vises sten
(© Warner Bros.)

Den kommende Harry Potter-serie fra HBO ser ud til at følge i de oprindelige films fodspor ved at caste komplet ukendte unge skuespillere i hovedrollerne. Jagten på en ny generation af troldmandshelte er nemlig nu sat i gang!

Det er blevet annonceret på den officielle Wizarding World hjemmeside, at der afholdes åben casting i Storbritannien og Irland til den kommende serie-filmatisering af Harry Potter-romanerne.

Castingopslaget nævner specifikt karaktererne i den gyldne trio: Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasley. Det vides endnu ikke, om der samtidig søges skuespillere til de resterende børneroller i serien.

Karaktererne blev portrætteret af henholdsvis Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint i de ekstremt populære film, der blev produceret fra 2001 til 2011. 

Der er dog dårlige nyheder for de danske, unge HP-fans, som kunne drømme om at svinge tryllestaven på Hogwarts, da de kommende auditions kun er åbne for børn bosat i Storbritannien og Irland. Dertil leder de kun efter skuespillere, der er i alderen 9 til 11 år per april 2025.

Ansøgerne opfordres samtidig til at forberede korte videoer, hvor de reciterer enten et digt eller en historie og fortæller om sig selv. Der lægges vægt på, at de, der ansøger, skal tale med deres egen naturlige accent.

Da kandidaterne skal være mellem 9 og 11 år gamle fra april 2025, tyder det på, at optagelserne sandsynligvis vil begynde deromkring. Dette stemmer overens med forventningen om, at serien vil blive udgivet på MAX i 2026. 

Det betyder dog også, at HBO skal arbejde hurtigt med at producere hver sæson, så skuespillerne ikke vokser fra deres roller, inden serien er afsluttet.

Francesca Gardiner, kendt for sit arbejde på forskellige HBO-serier som 'Succession' og 'His Dark Materials', er blevet annonceret som seriens showrunner og derudover vil Mark Mylod, der har arbejdet på projekter som 'Succession', 'Game of Thrones' og 'The Last of Us', også være producer og instruere flere afsnit.