For første gang i 33 år: Dansk film udtaget til prestigefyldt filmfestival

Nyt historisk drama med Mads Mikkelsen
Bastarden
(© Bastarden / Henrik Ohsten)

Mads Mikkelsens næste danske filmprojekt, Bastarden, er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Det skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Filmen er instrueret af Nikolaj Arcel, der tidligere har stået bag den historiske film En kongelig affære også med Mads Mikkelsen på rollelisten.

Deres nye film er inspireret af virkelige begivenheder om en mands indædte kamp for at tæmme den vilde hede og skabe sin egen lykke. Men i sin stædige jagt på rigdom og ære, risikerer han at ofre dem, der står ham nærmest.

'Bastarden' bliver med nomineringen i hovedkonkurrencen på Venedig den første danske film i 33 år, der har fået den ære. Mens flere danske film gennem årene har været udtaget til filmfestivalen, er det blot sket syv gange tidligere, at en dansk spillefilm har været udtaget til hovedkonkurrencen i Venedig. 

Første gang var i 1947 med filmene 'De pokkers unger' og Ditte Menneskebarn, i 1955 vandt Carl Th. Dreyers hovedprisen Guldløven for Ordet, og senest var det Helle Ryslinges 'Sirup' i 1990, som fik Sølvløven for Bedste manuskript.

- Da jeg var ti år gammel, tog min far mig i biografen for at se Viscontis Døden i Venedig. Jeg havde overhovedet ingen anelse om, hvad den handlede om, men jeg var dybt optaget af den. Den oplevelse cementerede to ting for mig: Min kærlighed til italienske film og mit livslange forhold til byen Venedig, udtaler filmens instruktør Nikolaj Arcel i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Se de første billeder: Mads Mikkelsen bliver udsat for tortur i ny dansk storfilm

- Jeg har svært ved at udtrykke, hvor beæret og glad jeg er for, at 'Bastarden' er blevet udvalgt til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Venedig i år. Jeg glæder mig usigeligt meget til at være i selskab med nogen af mine favoritfilmskabere i min yndlingsby i hele verden.

Sidste år vandt dokumentarfilmen All the Beauty and the Bloodshed om aktivisten og fotografen Nan Goldin hovedprisen, Guldløven, mens tidligere vindere inkluderer Brokeback Mountain, The Shape of Water og Joker.

Mads Mikkelsen kan lige nu opleves som skurk i den femte Indiana Jones-film, The Dial of Destiny, som kan ses i biografer landet over.

'Bastarden' får biografpremiere den 5. oktober.

Anbefalet til dig