Første trailer til 'Megalopolis' afslører Francis Ford Coppolas "bedste værk"

Utrolige billeder venter i storfilmen
Megalopolis
(© Mihai Malaimare Jr. / American Zoetrope)

Der er ingen tvivl om, at Francis Ford Coppola ser frem til at vise sin kommende storfilm Megalopolis for verdenspressen i Cannes, hvor filmen har premiere og deltager i hovedkonkurrencen om Guldpalmen.

Filmen har været undervejs siden 80erne, hvor han netop havde udsendt fire film af historiske proportioner med The Godfather, The Conversation, The Godfather Part II og Apocalypse Now. Ambitionerne for 'Megalopolis' var høje, og pengene var ikke til det dengang. Siden har det været terrorangreb i New York og Corona-pandemien, som har forsinket filmens tilblivelse.

Nu, 40 år senere, har Coppola kastet 120 mio. af sine egne sparepenge i 'Megalopolis', der har fået sin første trailer, men endnu ingen international distributør. Derfor er der meget på spil for den 85-årige filmskaber på Cannes-filmfestivalen, hvor købere fra hele verden er til stede.

Traileren viser tydeligt, at pengene er blevet brugt på et visuelt udtryk, der læner sig op ad Blade Runner, men alligevel føles som noget nyt. Vi præsenteres for hovedkarakteren Caesar (Adam Driver), der vil genopbygge det antikke Rom som en utpopi, efter New York City er gået under.

Som følgetekst til traileren skriver Francis Ford Coppola:

- Vores nye film Megalopolis er det bedste værk, jeg nogensinde har haft det privilegium at instruere.

Store ord fra en maestro inden for filmkunsten, der trods alt har instrueret en række af de mest anerkendte mesterværker.

Udover Adam Driver finder vi også Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman, Jon Voight, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne og Kathryn Hunter på rollelisten.

Vi ved endnu ikke, om filmen får dansk biografpremiere.

LÆS OGSÅ: Første klip fra Francis Ford Coppolas vildt ambitiøse nye storfilm 'Megalopolis'