Folkene bag nyt Pixar-hit stod i et dilemma: "Er det for underligt?"

Der har været mange overvejelser i spil
Inderst inde 2
(© Disney)

Det er ikke nogen hemmelighed, at der fra Hollywoods side, er kommet et meget større fokus på diversitet og ikke mindst fair repræsentation i film.

Det gælder også Disney og Pixar, der netop nu er aktuel med efterfølgeren til en af deres mest succesrige animationsfilm i nyere tid, nemlig Inderst Inde 2 - som i øvrtigt tegner til at blive en endnu større succes.

I den forbindelse har vi haft mulighed for at tale med instruktøren Kelsey Mann og ikke mindst Pixar-bossen Pete Docter, der begge fortæller om deres fokus på diversitet i filmen. 

Se traileren til den biografaktuelle 'Inderst Inde 2', nederst i artiklen. 

Mere specifikt blev der spurgt til, hvordan de i udarbejdelsen af filmen, har gjort sig overvejelser om netop repræsentation?

Hertil viser det sig at Rileys – der er filmens hovedperson – store interesse for ishockey, faktisk har spillet en stor rolle i filmens forsøg på dette:

- Vi tog til mange forskellige steder i Bay Area, fordi vi ønskede at se, hvem der spillede spillet [ishockey, red.], hvordan diversiteten så sig ud, og dermed sikre os at det matchede gruppen i Rileys liv, udtaler Kelsey Mann.

Det er dog ikke kun igennem den menneskelige og fysiske fremstilling i filmen, at man har haft fokus på diversitet. 

Det gælder nemlig også selve stemmecastet bag filmen, hvilket viser sig at have fyldt meget for både Mann og Docter: 

- Det handler ikke kun om hvad du ser, men også hvad du hører. Det var en anden ting, som casting-afdelingen går op i. Vi vil også sikre os, at vi har en diversitet i gruppen af stemmeskuespillere, forklarer instruktøren, hvorefter Docter fortsætter:

- I begyndelsen af den første film, tænkte vi: "Er det ok, hvis Riley har en følelse, der er en mand? Eller en der er sort eller fransk? Eller er det for underligt? For hun er jo fra Minnesota, så burde hendes følelser ikke også være det?".

Den tanke ændrede sig dog hurtigt, da man kom frem til, at det ikke ville være nær så sjovt, og at en større adspredelse i stemmerne ville være meget mere interessant.

Hertil tilføjer Docter, at han mener diversiteten i filmen er på sin plads, fordi vi som mennesker alle har lidt af hinanden i os og dermed er en form for universelle.

Hvilket stemmer godt overens med Manns tidligere udtalelse omkring deres forsøg på at skabe en verden med så meget diversitet som muligt:

- Vi vil sikre os, at vi skaber en verden med så meget diversitet som muligt, samtidig med at vi er tro mod, hvordan det er i det virkelige liv.

'Inderst Inde 2' er i biograferne nu og du finder dine billetter på kino.dk via knappen herunder.

Køb billetter