'Inderst inde 2' får den bedste danske biografåbning for en Pixar-film nogensinde

Årets største premiereweekend
Inderst inde 2
(© Disney)

Med populære film som Toy Story, Wall-E og Ratatouille bag sig er Pixar uden tvivl en af de største sværvægtere indenfor animationsgenren. 

Nu har familiefilmsgiganten gjort det igen med Inderst inde 2, der har fået den største åbning for en Pixar-film i de danske biografer - nogensinde. Filmen er ligeledes den titel, der indtil nu har trukket allerflest danskere i biografen på sin åbningsweekend i 2024.

Hele 93.067 har brugt deres weekend i biografen med Riley og hendes følelser, der er tilbage efter 'Inderst inde' fra 2015. 'Inderst inde 2' slår derved den tidligere rekordholder Dune: Del 2, der tiltrak knap 91.000 biografgængere den første weekend.

Hvis man kigger på kroner og ører har 'Dune: Del 2' dog stadig den mest indtjenende åbning herhjemme i år. Formegentligt på grund den længere spilletid og mængden af IMAX-visninger.

Nyheden kommer efter, vi netop har kunne skrive, at 'Inderst inde 2' har haft den klart største premiereweekend i USA i år med en indtjening på 155 mio. dollars

Filmen lægger sig derved markant foran storfilmene Dune: Del 2 (82,5 mio.) og Godzilla x Kong: The New Empire (80 mio.). 

Det er normalt, at de i USA måler biografsucces baseret på indtjening, mens vi herhjemme primært bruger antal solgte billetter.

'Inderst inde 2' vender tilbage til den unge teenager Rileys sind, hvor hovedkvarteret pludselig står over for en nedrivning, der skal gøre plads til noget helt uventet: nemlig nye følelser! 

Glæde, Frygt, Vrede, Afsky og Triste, som længe har drevet et velsmurt maskineri, ved ikke, hvad de skal mene, da karaktererne Angst, Misundelse, Flove og Kedsomhed dukker op.

'Inderst inde 2' er aktuel i biografen. Køb dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter