Guide: Sådan er X-Men-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Vind koder til Blockbuster.dk, hvor du nu kan se 'The New Mutants' (sponsoreret)
Film Image
(© 20th Century Fox)

Marvels X-Men-karakterer har givet os intet mindre end 13 superheltefilm, der foregår helt tilbage fra 1845 og frem til 2029.

Den nyeste film i rækken er The New Mutants, som skiller sig ud fra de andre X-Men-titler ved både at byde på klassisk superhelte-action og gys! 

'The New Mutants' kan lejes og købes på Blockbuster.dk her:

Den nyeste X-Men-film handler om fem unge mutanter, der netop har opdaget deres kræfter, og som på grund af disse bliver holdt på en lukket anstalt mod deres vilje. 

Sammen må de derfor lære at styre deres overmenneskelige evner, mens de kæmper for at redde dem selv og flygte fra deres fortids synder.

'The New Mutants' er den nyeste film i X-Men-universet, men superheltefilmen hører kronologisk set ikke til på den sidste plads i rækken af fortællinger om de ekstraordinære mutanter.

X-Men-universet byder på historier gennem flere årtier, og det er nemt at blive forvirret over filmenes rækkefølge, da udgivelsesårerne langt hen ad vejen ikke stemmer overens med historiernes kronologi.

Herudover er tidslinjen delt op i to, da X-Men: Days of Future Past involverer tidsrejse og ændrer historiens gang. Så hold tungen lige i munden!

Vi giver dig her overblikket over alle X-Men-filmene i kronologisk rækkefølge.

Hvilken X-Men-film er din favorit og hvorfor? Del dit svar i kommentarfeltet og deltag i konkurrencen om 3 x 1 koder til Blockbuster.dk. Konkurrencen løber til og med d. 3. februar 


Tidslinje A

X-Men: First Class (1962)

X-Men Origins: Wolverine (1979 - med flashbacks til 1845)

X-Men (2000)

X2 (2003)

X-Men: The Last Stand (2006)

The Wolverine (2013)

X-Men: Days of Future Past (2023 + 1973)

I den sidste film i Tidslinje A vender Wolverine tilbage til 1973 for at forhindre en katastrofe, der er til fare for både mutanter og mennesker i 2023. Dette skaber en ny tidslinje, som fortsætter i følgende Tidslinje B.


Tidslinje B

X-Men: Apocalypse (1983)

X-Men: Dark Phoenix (1992)

Deadpool (2016)

Deadpool 2 (2018)

The New Mutants (2020)

Logan (2029)

Lej eller køb 'The New Mutants' på Blockbuster.dk her.