Her er de 3 film, der kan blive Danmarks Oscar-kandidat

Feltet er blevet indskrænket
Sidse Babett Knudsen / Vogter
(© Nikolaj Møller / Nordisk Film)

I dag har den danske Oscar-komité udvalgt de tre film, der går videre til den sidste del af udvælgelsesprocessen om at blive Danmarks Oscar-kandidat i kategorien Bedste Internationale Film i 2025. Det skriver Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

De indstillede film er Vogter af Gustav Möller, Pigen med nålen af Magnus Von Horn og Ekko af kærlighed af Zara Zerny. 

Den 19. september mødes komitéen igen for at udpege den endelige Oscar-kandidat.

Vogter

'Vogter' har Sidse Babett Knudsen og Sebastian Bull, der er kendt fra bl.a. 'Gidseltagningen', i hovedrollerne. Filmen følger den idealistiske fængselsbetjent Eva, der bliver fanget i sit livs dilemma, da manden, der er dømt for mordet på hendes søn, anbringes i det fængsel, hvor hun arbejder. Uden at afsløre sin hemmelighed beder Eva om at blive flyttet til den unge mands afdeling - den hårdeste og mest voldelige i fængslet. 

Filmen er instrueret af Gustav Möller, der slog sit navn fast med thrilleren Den skyldige.

'Vogter' får dansk biografpremiere den 12. september.

Pigen med nålen

'Pigen med nålen' har allerede fået international anerkendelse, da den høstede store roser ved verdenspremieren i Cannes tilbage i maj. Senest er den blevet udtaget til Toronto, og den er også med i feltet om nomineringer til European Film Awards.

Filmen foregår i Danmark i slutningen af Første Verdenskrig i København, hvor den unge Karoline efter en masse uheld og et barn, hun ikke ønsker, ender hos "englemageren" Dagmar Overby. Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm spiller hovedrollerne i Magnus von Horns thriller-drama.

'Pigen med nålen' får dansk biografpremiere den 23. januar.

Ekko af kærlighed

'Ekko af kærlighed' er Zara Zernys debutfilm og en dokumentar med noget på hjerte. Gennem intime samtaler med en gruppe danske mænd og kvinder over 80 år, der alle har mistet deres livsledsager, undersøger denne dokumentarfilm, hvordan de efterladte håndterer den store hjertesorg.

'Ekko af kærlighed' kan streames på DRTV nu.

Oscar-komitéen beslutter den endelige Oscar-kandidat, som bliver Danmarks bud på en nominering, den 19. september.

De endelige Oscar-nomineringer offentliggøres den 17. januar 2025.

Selve Oscar-showet finder sted den 2. marts 2025 i Los Angeles.