Inden 'Gladiator 2': Mesterinstruktør udtaler sig nu om mulig 3'er

Hans bud på en Godfather-trilogi i Romerriget?
Gladiator 2
(© UIP)

Den store pr-maskine er for alvor sat i gang på Gladiator 2, hvor vi for nylig fik endnu en smagsprøve på filmen med en ny trailer. Den kan du se her.

Selvom det har taget den britiske mesterinstruktør Ridley Scott 20 år at vende tilbage til Romerriget, har han allerede nu planer om en tredje film i rækken om gladiatorer, der begyndte med Gladiator i 2000.

Og filmskaberen har store ambitioner. Han sammenligner nemlig sin idé med Francis Ford Coppolas ikoniske The Godfather Part II. Det skriver The Hollywood Reporter.

Selv udtaler Ridley Scott til magasinet Total Film, at han allerede har skevet et par sider, som han er vældig godt tilfreds med: 

- Jeg har allerede otte sider. Jeg har begyndelsen på et meget godt grundlag.

I hvilket omfang en potentiel 'Gladiator 3' vil trække paralleller til 'The Godfather Part II' vides endnu ikke. Det er da også svært at spekulere i, eftersom 'Gladiator 2' endnu ikke har haft premiere.

Dog skriver The Hollywood Reporter, at Ridley Scott har planer om at udforske nogle af de samme temaer som Godfather-fortsættelsen i sin tredje film om de blodige gladiator-kampe.

Tilsyneladende har film om gladiatorer og The Godfather-trilogien desuden mere tilfælles, end man skulle tro.

Der er nemlig et andet gladiator-projekt på vej, som ligeledes forsøger at drage paralleller til del to af The Godfather-filmene.

Roland Emmerich, instruktøren bag bl.a. Independence Day, udtalte nemlig for nylig, at 2. sæson af hans gladiatorserie 'Those About to Die' også vil hente inspiration fra Godfather-trilogien.

Det er også interesant, at både Roland Emmerichs serie og Ridley Scotts originale Gladiator er skabt på baggrund af samme materieale, nemlig Daniel P. Mannix-romanen 'Those About to Die'.

Hvorvidt 'Gladiator 3' nogensinde bliver en realitet, må tiden vise. 

Indtil videre må biografpublikummet vente spændt på 'Gladiator 2', som har premiere den 14. november.