James Camerons passionsprojekt endelig en realitet: Genindspiller 58 år gammel klassiker

Men har det betydning for Avatar-fortsættelserne?
Billede
(© Avatar // 20th Century Studios)

Avatar-instruktøren James Cameron har været et smut i Paris i anledningen af en ny udstilling på det franske cinematek. I den forbindelse afholdt han en masterclass, hvor der blev dykket ned i karrieren og givet lidt fingerpeg til, hvad fremtiden bringer.

Ifølge Variety afslørede Cameron for de begejstrede fremmødte, at han stadig arbejder på en genindspilning af 1966-filmen 'Fantastic Voyage', der på dansk har titlen 'Den fantastiske rejse'. 

Nu er instruktøren ikke ligefrem kendt for at spytte film ud i tide og utide, og ligesom der gik 11 år mellem den første og anden Avatar-film, er det også adskillige år siden, at Cameron første gang nævnte planerne for 'Fantastic Voyage'. 

Vi skrev om det her på kino.dk i 2016, og allerede dengang havde idéen rumsteret rundt i en rum tid. Siden har vi ikke hørt meget om projektet.

Filmen fra 1966 var instrueret af Richard Fleischer og skrevet af Harry Kleiner, baseret på en historie af Otto Klement og Jerome Bixby. Den foregår inde i videnskabsmanden Dr. Jan Benes, hvor et hold af specialister krympes til mikroskopisk størrelse for at redde forskeren.

James Cameron fortæller om projektet:

- Vi har udviklet det i en årrække, og vi planlægger at gå videre med det meget snart. Raquel Welch er ikke tilgængelig, men vi tror, vi kan lave en ret god film.

Betyder genindspilningen af 'Fantastic Voyage' så, at Avatar-filmene sættes på pause? Heldigvis ikke. 

Cameron udtaler, at arbejdet med 'Avatar 3' skrider frem, og at premieredatoen i 2025 holder. Manuskripterne til de efterfølgende film er tilmed skrevet, designet næsten færdigt, og 3D-modellerne er ved at begynde.

LÆS OGSÅ: Alt vi ved om 'Avatar 3': Harry Potter-stjerne, ild-Na'vier og mulig titel