Kate Winslet genskaber ikonisk badebillede i Hitlers lejlighed

Den biografiske film 'Lee' er på vej til biograferne
Lee
(© Scanbox)

Den Oscar-vindende skuespiller Kate Winslet vender tilbage i en stor, dramatisk rolle i den biografiske film Lee, hvor hun spiller titelrollen som krigsfotografen Lee Miller.

Lee Miller var en af de mest berømte krigsfotografer, der fangede rædslerne under Anden Verdenskrig – lige fra bombede byer og brutale kampe til masseudryddelser i KZ-lejrene. Men især ét billede er gået over i historien som ikonisk og chokerende – nemlig Lee Miller selv siddende afklædt i Hitlers badekar.

Den nye film genskaber præcist dette billede, hvor en nøgen Kate Winslet poserer for sin trofaste makker David Scherman (Andy Samberg) i badekaret i Adolf Hitlers lejlighed, efter de allierede tropper er rykket ind.

Se billedet af både Kate Winslet og virkelighedens Lee Miller nederst i artiklen.

Samme morgen var de begge i Dachau og fotograferede koncentrationslejrens befrielse, og nu vasker Lee støvet fra gaskamrene af i Førerens badekar i München, samme dag som Hitler og Eva Braun dræber sig selv i deres bunker i Berlin.

Kate Winslet (Titanic, The Reader) spiller både hovedrollen og producerer filmen, som udover Andy Samberg også har Marion Cotillard (Inception), Josh O'Connor (Challengers) og Alexander Skarsgård (The Northman) på rollelisten.

'Lee' er debutfilmen for instruktør Ellen Kuras, der tidligere er blevet anerkendt for sit arbejde som filmfotograf på bl.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

'Lee' får dansk biografpremiere den 26. september.

 

Kate Winslet (tv.) og virkelighedens Lee Miller i Hitlers badekar: