Lars Mikkelsen skal være med i Oscar-vinders næste, internationale storfilm

Bliver en del af et imponerende cast
'Sherlock'
(© 'Sherlock' / BBC)

Lars Mikkelsen har allerede et imponerende CV med både danske og internationale roller - det udvides nu med en ny amerikansk storfilm.

Danskerne skal nemlig medvirke i Oscar-vinderen Guillermo del Toros næste storfilm, som bliver en filmatiseringen af Mary Shelleys gyserklassiker 'Frankenstein'. Filmen har allerede et stjernebesat cast.

Bag kameraet finder vi ydermere en dansker, da den rutinerede Dan Laustsens står til at blive fotograf på projektet. Det vil i så fald være hans femte samarbejde med del Toro, der bl.a. tæller det Oscar-vindende mesterværk The Shape of Water.

Dan Laustsen er i øvrigt biografaktuel i Danmark i januar, da han har været fotograf på den amerikanske stofilm Farven Lilla.

Oscar Isaac er sat til at spille Viktor Frankenstien overfor Mia Goth, mens det fremadstormende talent Jacob Elordi skal spille monsteret - en rolle han i øvrigt overtager fra Andrew Garfield, der har måtte springe fra.

Udover Lars Mikkelsen er rollelisten også blevet udvidet med Christoph Waltz, Felix Kammerer, David Bradley og Christian Convery.

Guillermo del Toro planlægger både at skrive, instruere og producere 'Frankenstien', der vil genfortælle den klassiske historie fra 1818 om den geniale, men egoistiske professor, som giver liv til en af sine monstrøse skabninger.

Del Toro har arbejdet på projektet i en række år, men efter at filmen er landet hos Netflix har det fået mere luft under vingerne. Forrige år lavede instruktøren ligeledes en genfortolkning af Pinocchio til streamingtjenesten.

Netop 'Pinocchio' fik dansk biografpremiere, så lad os håbe det samme bliver tilfældet for 'Frankenstein'.

Lars Mikkelsen var sidste år højaktuel i både Star Wars-serien 'Ahsoka' og fantasy-hittet 'The Witcher' - sidstnævnte netop på Netflix.

'Frankenstein' har endnu ikke en premieredato. Men det bliver tidligst i 2025.

Sidste år lavede vi et længere podcast-interview med Lars Mikkelsen om hele hans karriere. Det kan du finde herunder - eller i din foretruke podcast-tjeneste (søg blot på "kino.dk filmpodcast")