Legendarisk seriemorder vågner til blodigt hævntogt i første trailer til 'Nattevagten 2'

Ole Bornedals kultklassiker får endelig sin efterfølger
Nattevagten 2
(© Nattevagten 2 / Nordisk Film)

Gyserfans kan se frem til en helt special julegave til december, når efterfølgeren til kultklassikeren Nattevagten endelig får premiere næsten 30 år efter, over 460.000 danskere så originalen i biografen.

Nattevagten - dæmoner går i arv kan nu løfte sløret for både den første trailer og plakaten. Se begge nederst.

Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der nu er stærkt traumatiseret af fortidens rædsler på Retsmidicinsk. Kim Bodnia og Ulf Pilgaard er også tilbage i deres originale roller, mens Fanny Bornedal står øverst på rollelisten som Martins datter Emma, der insisterer på at finde ud af, hvad der skete med hendes forældre for næsten 30 år siden.

Hendes mor Kalinka kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord, da Emma var lille, og hendes far lever i dag som en skygge af sig selv. Derfor tager Emma jobbet som nattevagt samme sted, hvor rædslerne foregik.

Elefanten i rummet er den fortrængte fortælling om, hvordan den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer næsten dræbte Emmas forældre, som kun i allersidste øjeblik blev reddet af vennen Jens. 

Siden dengang har de alle været hjemsøgte af erindringen om den nat - og i fortielsen er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume. Emma får derfor iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle. 

Men besøget trækker den dømte kommissær ud af sin mangeårige komatilstand og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Og nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Ole Bornedal står bag manuskript og instruerer fortsættelsen, som han også gjorde på den originale film, samt den amerikanske genindspilning fra 1997, Nightwatch.

Rollelisten byder på andre stærke navne som Paprika Steen i rollen som hårdkogt politikommissær, Sonja Richter som psykolog, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste og Nina Rask som Emmas gode ven.

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' får biografpremiere den 14. december.

 

Anbefalet til dig