Mads Mikkelsens nye danske storfilm hyldet ved verdenspremieren: "De klappede stadig, da vi gik ud"

'Bastarden' kan snart opleves herhjemme
Bastarden
(© Bastarden / Henrik Ohsten)

Årets største danske film kan snart opleves på det store lærred, når Bastarden får biografpremiere den 5. oktober.

'Bastarden' er blevet kaldt en af de største og mest ambitiøse danske film nogensinde og fik da også en imponerende modtagelse, da den havde verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig i september. Her deltog storfilmen i festivalens hovedkonkurrence og bl.a. instruktør Nikolaj Arcel og hovedrolleindehaveren Mads Mikkelsen var til stede, da 'Bastarden' for første gang blev vist for et biografpublikum.

Vi mødte Mads Mikkelsen over Zoom dagen efter verdenspremieren, hvor den danske stjerne kunne fortælle, at oplevelsen var en stor forløsning.

- Det gik så godt. Jeg har ikke været hernede før med en film på den måde. De rejste sig, og de klappede og de klappede, og vi gik i god tid, så de holdt ikke op med at klappe. De klappede stadig, da vi gik ud. Det var en meget stor forløsning.  

- Jeg kan jo synes lige, hvad jeg vil om filmen og elske den nok så meget og sige det nok så mange gange til Nikolaj, og det er jo vigtigst, hvad vi synes på en eller anden måde. Men det var en meget stor sten, der faldt fra ens hjerte, da han kunne mærke, at der også var andre mennesker, der synes om hans film. Så det var rørende at se. 

LÆS MERE: Officielt: Den danske Oscar-kandidat er fundet!

'Bastarden' centrerer sig om den fattige soldat Ludvig Kahlen, der i 1755 ankommer til den golde jyske hede med et mål om at opdyrke jorden og opnå rigdom og ære. Her støder han dog på modstand fra den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, hvilket fører til en intens konflikt. Og Kahlen må finde ud af, hvad der virkelig betyder noget for ham.

'Bastarden' er allerede blevet kåret som næste års danske Oscar-kandidat, hvor den skal konkurrere om at blive nomineret som Bedste udenlandske film. Arcel og Mikkelsens seneste samarbejde, En kongelig affære, var i 2013 nomineret til en Oscar i samme kategori.

Udover Mads Mikkelsen byder rollelisten på andre danske stjerner som Amanda Collin, Morten Hee Andersen, Søren Malling, Jacob Lohmann og Simon Bennebjerg som Frederik De Schinkel.

Følg med her på kino.dk hvor vi løbende vil udgive mere fra vores interview med Mads Mikkelsen.

'Bastarden' får biografpremiere den 5. oktober.

 

Anbefalet til dig