Officielt: Den danske Oscar-kandidat er fundet!

Mads Mikkelsen i front
Bastarden
(© Henrik Ohsten)

Den danske Oscar-komité, der består af ni repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet, har tirsdag morgen udpeget Danmarks officielle Oscar-kandidat. Valget er faldet på Nikolaj Arcels storfilm Bastarden, der nu skal kæmpe med film fra resten af verden om en nominering i kategorien 'International Feature Film' ved den kommende Oscar-prisuddeling i Los Angeles.

Selvom vi herhjemme først får filmen at se i næste uge, hvor den har premiere den 5. oktober, er filmen allerede blevet et hit blandt anmeldere ved festivaler i både Telluride, Toronto og Venedig, hvor den i sidstnævnte var i hovedkonkurrencen.

Filmen centrerer sig om den fattige soldat Ludvig Kahlen, spillet af Mads Mikkelsen, der i 1755 ankommer til den golde jyske hede med et mål om at opdyrke jorden og opnå rigdom og ære. Her støder han dog på modstand fra den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, hvilket fører til en intens konflikt.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen med spydigt svar til dansk reporter i Venedig: "Du kan selv svare på det spørgsmål"

Nikolaj Arcels seneste danske film og samarbejde med Mads Mikkelsen, En kongelig affære, var i 2013 nomineret til en Oscar. Lad os håbe, de kan gentage succesen og måske endda tage guldstatuetten med hjem denne gang.

Hvert land har kun lov til at indstille en enkelt film til kategorien 'International Feature Film'. 'Bastarden’' blev dermed valgt af Oscar-komitéen over filmene Når befrielsen kommer og Apolonia, Apolonia.

Vi finder ud af efter den 2. oktober, om 'Bastarden' er blandt de 15 shortlistede internationale film, som skæres ned til de endelige 5 nominerede den 23. januar. Selve Oscar-uddelingen løber af stablen den 10. marts 2024 i Los Angeles.

LÆS OGSÅ: Fra blodig splatterfest til vilde Oscar-vindere: Vi kårer de bedste filmtrilogier

Fire danske film har gennem historien vundet en Oscar for bedste internationale film. De er Gabriel Axels Babettes gæstebud i 1988, Bille Augusts Pelle Erobreren i 1989, Susanne Biers Hævnen i 2011 og Thomas Vinterbergs Druk i 2021.

'Bastarden' kan ses i den danske biografer fra den 5 oktober.

Se de nye karakterplakater fra filmen herunder:

Anbefalet til dig