Poor Things-instruktørs næste vilde film laves med dansker

Den Oscar-nominerede filmskaber teamer op med dansk producer
Poor Things
(© Searchlight Pictures)

I 2003 udkom den sort-komiske Save the Green Planet!. En koreansk film der kort sagt omhandler en ung mand med vrangforestillinger, der fanger og torturerer en forretningsmand, som han er sikker på, er en del af en alien-invasion. 

Ud fra denne præmis følger vi de interne problemer, der opstår, mellem tilfangetageren, hans kæreste, forretningsmanden og en privatdetektiv. 

'Save the Green Planet!' er på mange måder en skæv og gakket fortælling, som hurtigt blev en kultklassiker, og nu står den altså til en genindspilning fra instruktøren Yorgos Lanthimos. Det skriver Variety.

Lanthimos må som udgangspunkt synes at være det oplagte valg til opgaven. Og hvis navnet ikke umiddelbart springer i øjnene, så gør hans seneste film, Poor Things, det måske. 

Den er på tilsvarende vis en mærkværdig historie og er endda blevet kaldt en moderne Frankenstein. Derudover er det også værd at nævne, at den er blevet nomineret til hele 11 Oscars ved dette års awardshow.

Foruden 'Poor Things' står Lanthimos også bag film som Dogtooth, The Lobster og The Killing of a Sacred Deer, der alle må siges at være i samme boldgade, når det kommer til usædvanlige fortællinger. 

Det er dog ikke det eneste spændende, som er at sige om genindspilningen. Den danske og erfarne producer Lars Knudsen er også blevet tilknyttet projektet. Han har blandt andet været inde over produktioner som Ari Asters gyser Midsommar, Robert Eggers blodige vikingefortælling The Northman, og senest Dream Scenario med Nicholas Cage i hovedrollen.

Kombinationen af en sort-komisk kult klassiker, Yorgos Lanthimos og Lars Knudsen gør, at vi her på kino.dk er meget spændte på at se, hvilken cocktail de får rystet sammen med genindspilningen af 'Save the Green Planet!'.

Hvis du vil læse mere om Lars Knudsen, har vi i forbindelse med den biografaktuelle 'Dream Scenario' lavet et podcast-interview, som du kan læse her.