Robert Downey Jr. fik næsten rollen som denne ikoniske Marvel-skurk

MCU kunne have set meget anderledes ud
Avengers: Endgame / Disney
(© Avengers: Endgame / Disney)

I år kan Iron Man fejre 15-års jubilæum, og i den anledning har instruktør Jon Favreau og Marvel-boss Kevin Feige sat sig ned og snakket om filmen, der startede MCU tilbage i 2008.

I den 21 minutter lange video, som kan ses her, snakker de to Marvel-bagmænd blandt andet om, hvordan 'Iron Man' blev til, selve produktionen og superheltefilmens eftermæle.

 

LÆS OGSÅ: Den vigtigste superheltefilm de seneste 15 år?

En af de mere interessante ting, der bliver bragt op, er, at Kevin Feige bekræfter, at Robert Downey Jr. stod til at spille en anden stor Marvel-karakter, inden han fik rollen som Iron Man. I en snak om hvordan Downey Jr. blev castet som Tony Stark, fortæller Jon Favreau:

- Jeg husker, at Robert kom ind til en general-rolle, og jeg kan huske, at du allerede havde mødt ham i forbindelse med Doctor Doom eller sådan noget på et andet projekt, det var måske til 'Fantastic Four'?

- Ja [right, red.], svarer Kevin Feige så.

Inden han blev en af tidens mest ikoniske superhelte, stod Robert Downey Jr. altså til at spille superskurken Doctor Doom i Fantastic Four. Som bekendt gik rollen i sidste ende til Julian McMahon - og heldigvis for det, for var rollen gået til Downey Jr., så havde vi nok ikke fået lov til at se ham give den gas som Tony Stark få år senere.

 

LÆS OGSÅ: Robert Downey Jr. er udset til genindspilning af Hitchcocks bedste film

Men det var alligevel den næsten-casting, der gjorde, at Iron Man-stjernen var et kendt ansigt hos Marvel, og dermed blev husket, da de et par år senere ledte efter den perfekte skuespiller til rollen som Stark.

Er du nysgerrig på mere Iron Man? Du kan høre vores seneste podcast-afsnit, hvor vi kigger tilbage på den første film i anledning af dens jubilæum nu.

Lyt til afsnittet herunder eller på din foretrukne podcast-tjeneste.