Se de første billeder fra opfølgeren til 'Kongekabale'

Anders W. Berthelsen spiller Ulrik Torp i Mørkeland
Mørkeland
(© Per Arnesen / SF Studios)

I 2004 blev den danske politiske thriller Kongekabale set af over 550.000 i biografen. Nu, 20 år senere, får vi så en opfølger med titlen Mørkeland

SF Studios har netop udsendt de første billeder fra filmen, som du kan se nederst i artiklen.

Mørkeland er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman af samme navn om journalisten Ulrik Torp, der ligesom i 'Kongekabale' spilles af Anders W. Berthelsen. Men selvom der er tale om en efterfølger, kan man sagtens se filmen uden forudgående kendskab til etteren.

Plottet finder sted efter en fyringsrunde, der sender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet. Her beder hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. 

Sammen med de unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver i de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse - denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil. 

Udover allerede nævnte Anders W. Berthelsen finder vi også Nicolas Bro, Patrick A. Hansen, Sofia Nolsøe,Mathilde Arcel, Charlotte Munck, Lene Maria Christensen og Tommy Kenter på rollelisten.

'Mørkeland' får biografpremiere i sensommeren 2024.

Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)
Mørkeland
(© Henrik Ohsten / SF Studios)
Mørkeland
(© Per Arnesen / SF Studios)
Mørkeland
(© Per Arnesen / SF Studios)