Se fotoet: Anders W. Berthelsen fejrer, at ventet dansk thriller er i kassen

Fortsættelsen kommer 20 år efter
Film Image
(© 'Kongekabale' / Nimbus Film)

En opfølger til den danske politiske thriller Kongekabale fra 2004 er på vej. Men nu kan Anders W. Berthelsen afsløre, at optagelserne til Mørkeland er slut.

Det sker med et foto på Instagram, hvor man også kan se Anders W. Berthelsen tilbage i rollen som journalisten Ulrich Torp, som han sidste spillede for 20 år siden. Se billedet nederst.

'Mørkeland' er ligesom sin forgænger baseret på en roman af Niels Krause-Kjærs, der altså fortsætter historien om Ulrik Torp og giver en ny status på demokratiet.

 

LÆS OGSÅ: Derfor måtte Anders W. Berthelsen sige nej til at medvirke i stor Hollywood-film

Plottet i 'Mørkeland' tager sin begyndelse, da Ulrik Torp efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse - denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

Anders W. Berthelsen får selskab af Nicolas Bro og Charlotte Munck, som ligeledes medvirkede i 'Kongekabale'. Mens nye navne i universet bl.a. tæller Lene Maria ChristensenTommy Kenter og Ina-Miriam Rosenbaum samt en række unge talenter.

'Mørkeland' får biografpremiere i 2024.