Spilletiden afsløret: Ny 'Planet of the Apes' bliver den længste i filmserien

Husk at tisse af
Kingdom of the Planet of the Apes
(© Disney)

I en tid, hvor storfilm ofte skubber til grænserne for spillelængde, ser det ud til, at Planet of the Apes-franchisen ikke er nogen undtagelse. 

Det længe ventede næste film, Kingdom of the Planet of the Apes, kommer angiveligt til at blive den hidtil længste i sagaen med intet mindre end 145 minutters abeaction.

Den moderne Planet of the Apes-trilogi, der begyndte med Rise of the Planet of the Apes i 2011, pustede nyt liv i den klassiske science fiction-saga med et frisk perspektiv, der blandede banebrydende visuelle effekter med gribende historiefortælling.

Efterfølgeren, Dawn of the Planet of the Apes fra 2014, udvidede både universets omfang og udforskede den voksende konflikt mellem aber og mennesker efter apokalypsen. War for the Planet of the Apes fra 2017 fortsatte med at bygge på sine forgængeres succes ved at balancere intense actionsekvenser med følelsesmæssig dybde, da Ceasars fortælling sluttede. Den var med sine 140 minutter den længste film i serien, men det vil den nye film overgå med fem minutter.

Instrueret af Wes Ball, kendt for sit arbejde på The Maze Runner-serien, tager den kommende film os 300 år ud i fremtiden, hvor aberne kæmper med kontrollen over planeten, mens mennesker er gået tilbage til en primitiv tilstand. Historien følger en ung abe ved navn Noa (Owen Teague), der bliver ven med den unge menneskepige Mae (Freya Allan). 

Se den første trailer herunder.

'Kingdom of the Planet of the Apes' rammer de danske biografer d. 8. maj.