Ukendelig Hollywood-stjerne er bigfoot i årets (måske) mærkeligste film

Gysermester er med ombord
sasquatch-sunset
(© Bleecker Street Media)

Den prestigefyldte filmfestival Berlinalen løber lige nu af stablen i den tyske hovedstad, hvor film fra hele verden er blevet udtaget i forskellige kategorier. Den danske film Vogter får bl.a. verdenspremiere i hovedkonkurrencen denne uge, mens andre film får specielle særvisninger, før de ender foran et bredere publikum. 

En af disse film er den amerikanske Sasquatch Sunset, som bliver vist i det såkaldte Berlinale Special-program. Vi fik mulighed for at se filmen til en stopfyldt pressevisning og kan allerede her i februar kåre 'Sasquatch Sunset' som en af årets mærkeligste og mest opsigtsvækkende biografoplevelser.  

Se traileren til 'Sasquatch Sunset' nederst. 

Filmen handler om en familie af såkaldte Sasquatches, bedre kendt som Bigfoot - et mytologisk kæmpevæsen, der siges at være bosiddende i det nordlige Amerika. 

Gennem årets fire årstider følger vi familiens op- og nedture i den vilde natur ud fra idéen om, hvordan deres liv kunne se ud. Og nå ja, så har filmen selvfølgelig ingen dialog, da Bigfoots’ sprog primært består af gryntelyde og pindeslag.  

På komisk vis spekulerer filmskaberne David og Nathan Zellner på, hvordan Bigfoots har sex, kommunikerer, håndterer farer og reagerer på nye indtryk. 

Alt sammen med en mørk humor, der konstant forsøger at chokere. Bl.a. kan vi afsløre, at man som publikum både kan få lov at se afføring, urin, blod, brystmælk og opkast på filmens blot 88 minutter.  

Bag filmens fire Bigfoots finder vi bl.a. Hollywood-stjernen Jesse Eisenberg, der er decideret ukendelig bag sit kostume. Kun øjnene afslører, at der gemmer sig en skuespiller bag hvert væsen. Udover Eisenberg ses også Daisy Jones & The Six-skuespilleren Riley Keough, Christophe Zajac-Denek og filmens instruktør Nathan Zellner på rollelisten. 

Et andet bemærkelsesværdigt navn blandt filmholdet er gysermesteren Ari Aster, der agerer executive producer på 'Sasquatch Sunset'. Aster har etableret sig selv som en af de vigtigste navne indenfor gysergenren indenfor de seneste år med Hereditary, Midsommar og Beau is Afraid

Filmen er desuden produceret af danske Lars Knudsen, der også stod bag førnævnte Aster-film samt den biografaktuelle Dream Scenario.

Vi har talt med Knudsen i en podcast, hvor han også kommer ind på netop 'Sasquatch Sunset'. Du kan lytte til podcasten herunder.

'Sasquatch Sunset' har indtil videre ingen dansk premieredato.