Ulrich Thomsen er skurk i ny storfilm: "På mange måder er det sjovere"

Den danske stjerne om ’Stockholm Bloodbath’
Stockholm Bloodbath
(© Scanbox Entertainment)

Ulrich Thomsen er lige nu aktuel i den internationale storfilm Stockholm Bloodbath, hvor han spiller den historiske person Hemming Gadh. Vi mødte den danske stjerne til et interview, som du kan se nederst i artiklen.

Gadh er i filmen en spion – eller diplomat – som opererer på begge sider af de konfliktende parter fra Danmark og Sverige. Danskerne fremstilles som decideret onde, blodtørstige sataner, hvis konge Christian 2. (Claes Bang) ikke skyr nogen midler for at få magten i begge lande.

Det fører (uden at spoile noget) til det stockholmske blodbad, og ved hans side står så Hemming Gadh, der med sin skarpe tunge vejleder kongen til sejr.

Ulrich Thomsen har tidligere spillet skurk i fx Bond-filmen The World is Not Enough, så det er ikke første gang, han befinder sig på de mindre retfærdige personers side. 

I vores interview fortæller Thomsen om forskellen på helten og skurken i en film og afslører, hvad der er sjovest at spille.

LÆS OGSÅ: Ny storfilm er en stærk cocktail: "Forestil dig, hvis Tarantino lavede 'Braveheart'"

- Helten er typisk på publikums side. Han er moralen, ikke? Han kan sjældent være så ekstravagant. Han skal bære fortællingen hjem.

Om skurke fortæller Thomsen:

- Skurken kan jo gøre hvad som helst. Som skuespiller har man lidt mere at gøre med, fordi det er jo ligegyldigt, hvad han laver. Det ødelagde ikke fortællingen. Så man kan finde på og finde på. 

- På mange måder er det sjovere at spille skurk end at spille den gode førsteelsker.

Stockholm Bloodbath er aktuel i biografer landet over, og du kan købe dine billetter herunder:

 

 

Se interviewet med Ulrich Thomsen herunder: