Viggo Mortensen genbruger ikonisk rekvisit fra 'Ringenes Herre' i ny film

Viggo går ind for genbrug
Return of the King
(© New Line Cinema)

Viggo Mortensen mistede godt nok en tand under optagelserne til Ringenes Herre-trilogien, men til gengæld fik han noget meget bedre i stedet. Han tog nemlig Aragorns legendariske sværd Andúril med hjem. 

Den amerikansk-danske skuespiller har dog ikke bare ladet sit værdifulde samleobjekt hænge på væggen. I hans nye western, Vil verdens ende, har Mortensen taget Aragorns skarpe våben i brug igen. Det fortæller han til GQ.

Publikum vil kunne se sværdet kortvarigt dukke op under en scene med en ridder på vej i kamp. Men selvom det kun er synligt i få sekunder, skulle nogen fans nok komme til at spotte den ikoniske rekvisit. 

Mortensen behøver dog ikke bekymre sig om at komme i juridiske problemer for den spidse gæsteoptræden. Han fortæller, at han fik tilladelse fra både Peter Jackson og filmstudiet til at bruge sværdet. 

Så længe Andúril ikke ved et uheld går i stykker i en skudduel. Der er jo ingen elversmede i det vilde vilde vesten til at fikse det denne gang.

Viggo Mortensen, der debuterede som instruktør med filmen Falling, er igen at finde i instruktørstolen såvel som foran kameraet, hvor han spiller en dansk immigrant i 1860ernes USA.

Filmen er en tragisk kærlighedshistorie om hævn og tilgivelse og blev ved sin verdenspremiere ved filmfestivalen TIFF sidste år modtaget med en lang række positive anmeldelser.

'Til verdens ende' har dansk biografpremiere d. 13. juni.