Zack Snyder afslører den eneste ting, som kunne få ham tilbage til DC

Instruktøren udtaler sig også om James Gunn, Ezra Miller og Amber Heard
Zack Snyder uner optagelserne af 'Justice League'
(© Foto: Clay Enos / HBO Max)

Zack Snyder. Manden, der blev synonym med DC's mørke, filmiske superhelte-univers, har sat et foreløbigt punktum for sin tid med de kappeklædte helte. 

Instruktøren har indledt et samarbejde med Netflix, der indtil videre har budt på zombiefilmen Army of the Dead, som han instruerede og skrev, og Army of Thieves, som han producerede.

Nu er makkerparret, Snyder og Netflix, så klar til at introducere et nyt, storlandet science fiction-univers. Zack Snyders svar på Star Wars. Titlen er ‘Rebel Moon: Part One – Child of Fire’, der allerede har en fortsættelse på vej.

I den anledning er den 57-årige filmskaber igen kommet i mediernes søgelys. Og i et interview med The Hollywood Reporter fortæller Snyder om, hvordan han ser fremtiden for det nye DCU, som James Gunn nu har overtaget nøglerne til – og hvilket projekt, der kunne lokke ham tilbage i superhelte-manegen.

- Jeg så det aldrig som et job, “Åh, jeg er arkitekten af DC. Jeg er nødt til at skabe underholdning for DC, som sælger legetøj, og det er for masserne og sjov for alle. Det gik jeg ikke op i. Jeg kunne lide Batman, jeg kunne lide Superman, jeg ville lave noget fedt. De valgte den forkerte fyr, hvis de vil have et produkt, udtaler instruktøren om sine år hos Warner Bros.

Snyders afgang fra DC endte bittert, men alligevel med en oprejsning. Da en større fan-orkestret kampagne medførte, at vi fik Zack Snyder’s Justice League. En fire timer lang udgave af superheltefilmen fra 2017 – også kendt som ”The Snyder Cut”. 

LÆS OGSÅ: Zack Snyder: Min 'Justice League' er en succes lige meget hvad

Senere har medier (bl.a. Rolling Stones) spekuleret i, at de mange fans rent faktisk var såkaldte ”bots”, altså falske computergenererede profiler. Til det udsagn løfter Snyder selv bare skulderne:

- Sandheden er? Det betyder ikke noget. Filmen blev lavet, lyder instruktørens svar.

- Hvis de var smarte nok til at indarbejde bots i denne ting, så vandt de. Den film burde ikke eksistere – og den gør den.

Zack Snyder bliver også spurgt ind til den nye ledelse i DC, og han har faktisk arbejdet sammen med den nye kreative chef James Gunn for længe siden. Det var således Gunn, der skrevet manuskriptet til Snyders gennembrudsfilm: Genindspilningen af Dawn of the Dead fra 2004. Herefter endte de to filmskabere med at gå hver deres veje. Snyder endte hos DC. Gunn endte hos Marvel, hvor han lavede Guardians of the Galaxy-trilogien.

Snyder fortæller, at han har rakt ud til Gunn efter, at han har indtaget chefstolen hos DC:

- Jeg ringede til ham og sagde, at jeg ønskede det bedste for ham. Jeg sagde, at jeg håbede, at det ville virke.

Man of Steel-instruktøren har også fulgt med i de senere titler fra superheltegiganten. Bl.a. The Flash, der har den nu kontroversielle Ezra Miller i titelrollen – en skuespiller, som han var med til at udvælge i forbindelse med Justice Leauge-filmen.

-De [Ezra Miller, red.] gjorde det godt i den Flash-film. Det er svært at spille overfor sig selv.

Snyder tøver heller ikke med at udvise støtte til Amber Heard, der sidste år var igennem mediemøllen i en meget profileret retssag med Johnny Depp:

- Jeg forstår det bare ikke, hvis andre mennesker ikke kan lide hende. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg ville uden at tøve arbejde med hende igen.

Kun ét projekt kunne lokke Snyder tilbage i folden hos DC. Det var hvis Gunn ringede og spurgte om, han ville filmatisere ”The Dark Knight Returns”. Men det skulle være ”en ægte repræsentation af den grafiske roman”, som han selv udtaler.

For Marvels vedkommende? Så skulle de ringe om et projekt med enten Daredevil eller Elektra. Måske Frank Millers ”Elektra Lives Again”.

I første omgang gælder det dog science fiction for den kære Zack Snyder.

'Rebel Moon - Part 1' får premiere den 22. december på Netflix - 'Part 2' er sat til at udkomme til april.