First Reformed

Censur 15
10. Jan 2019
113 min
Killer Films
First Reformed
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
(© Killer Films)
0.0 / 6
Brugere (0)
5.0 / 6
Medier (1)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'First Reformed' følger præsten i en lille menighedskirke, der har dybe ar på sjælen og sjældent smiler ad verden. Tilmed er en påtrængende sygdom begyndt at svække ham – derfor har han hverken fysisk eller psykisk modstandskraft, da sognebarnet Mary henvender sig til ham med et råb om hjælp.

Hendes kæreste har nemlig store problemer med sin tro på verden – og vorherre. Han har ikke lyst til at sætte et barn i verden med udsigterne til alvorlige klimaforandringer og en klode på vej i helvede. Derfor er Marys graviditet i fare. Langsomt, men sikkert trækkes Toller længere ned i et mørke, der ikke tillader meget lys at trænge ind.

Dramaet 'First Reformed' er et imponerende comeback til manusforfatteren bag klassikeren Taxi Driver, Paul Schrader, der her også instruerer. Filmen behandler lignende tematikker som Scorsese dystre mesterværk - her med en minimalistisk præcision, der effektivt formidler hovedkarakterens vaklen udi tro, kærlighed - og død.

Ethan Hawke leverer en af karrierens markant stærkeste præstationer, og han formidler den indebrændte tvivl med meget stor autoritet. 

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: