Marguerites formel

Censur 7
04. Jul 2024
112 min
Angel Films
Le théorème de Marguerite
Marguerites formel
(© Angel Films)
Marguerites formel plakat
(© Angel Films)
4.8 / 6
Brugere (4)
3.3 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Marguerites formel' er et fransk drama, der handler om titelpersonen, Margueritem der er en fremragende matematik-studerende på det prestigefyldte forskningsinstitut École Normale Supérieure i Paris.

Hendes fremtid som succesfuld og respekteret forsker synes allerede sikret. Som den eneste kvinde på sit hold er hun ved at lægge sidste hånd på sit speciale, som hun skal forsvare over for et hold af forskere og elever. 

På den store dag ryster en fejl dog ved alt det, hun troede, hun vidste, og hele hendes fundament kollapser. Dybt frustreret beslutter Marguerite sig for at vende matematikken og instituttet ryggen og bygge en ny tilværelse op fra bunden af. 

Det bliver starten på en rejse, hvor Marguerites møde med nye venskaber - og måske endda kærlighed - lærer hende, at livet ikke altid har et facit.

Filmen havde verdenspremiere på Cannes Film Festival i 2023. Hovedrolleindehaver Ella Rumpf har vundet prisen for Bedste Nye Kvindelige Skuespiller ved de franske César og Lumière Awards.

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

4,8

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: