Nymphomaniac

Censur 15
25. Dec 2013
240 min
Nordisk Film
Nymphomaniac
Nymphomaniac
(© Zentropa)
Nymphomaniac
(© Zentropa)
5.0 / 6
Brugere (1)
5.4 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

I filmen 'Nymphomaniac' finder den ældre, charmerende ungkarl, Seligman, en 50-årig kvinde ved navn Joe tævet til ukendelighed i en gyde, en kold vinteraften. Han tager Joe med hjem for at pleje hende, mens han spørger ind til hendes liv. 

Han lytter intenst, imens hun fortæller sin overdådige og saftige livshistorie med mange facetter, rige på associationer og pludselige indskydelser. Hun er nemlig selvdiagnosticeret nymfoman med alt, hvad det indebærer af seksuelle eskapader og erotiske oplevelser. 

Lars von Triers film deler ofte vandene. Hans provokerende tilgang til mediet har vundet adskillige priser med Guldpalmen til ’Dancer in the Dark’ (2000) som højdepunkt. Senest blev hans film ’Melancholia’ (2011) hædret med prisen for Bedste skuespillerinde (Kirsten Dunst), men samtidig fik instruktøren gjort sig uheldigt bemærket med nogle udtalelser om Hitler, der betød bortvisning fra festivalen. Derfor har Trier valgt at give sig selv mundkurv på og udtaler sig ikke om ’Nymphomaniac’. 

Filmen taler dog for sig selv med utilsløret sex og en imponerende række af skuespillere med både internationale stjerner og danske topnavne på rollelisten.

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: