7 film-anbefalinger til børnenes vinterferie

Tag familien med i biografen
Langt fra andedammen
(© Langt fra andedammen / UIP)

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt, og vi har et væld af magiske eventyr og farverige verdner, der kun venter på jer, til at folde sig ud på det store lærrede.

Vi har nemlig lavet en guide med syv familiefilm, der er værd at se i biografen. Der er både noget for de store og de små.

Se også vores store guide til vinterferiens film her.

 

7 familiefilm i vinterferien:

Sigurd Sommerfugl
Sigurd Sommerfugl (© UIP)

Sigurd Sommerfugl

Sigurd er en modig og ressourcestærk sommerfugle teenager, der ikke kan flyve - men det er ikke noget der holder ham nede!

Sigurd drømmer om at være en del af den store migration og stuver væk i en mælkeplantevogn for at få drømmen opfyldt. 

Men turen går ikke som planlagt, og Sigurd må se sin frygt i øjnene, tage sin unikhed til sig og sejre over modgang, mens han kæmper mod skiftende vejrmønstre, mennesker og tre onde fugle, der er ude efter hævn.
 
Find billetter til ’Sigurd Sommerfugl’ her 

Miniheltene
Miniheltene (© Miniheltene / Scanbox)

Miniheltene

Den opfindsomme dukke Don er træt af at spille narren i dukketeatret i Central Park. Han vil allerhelst være helten, og hvorfor ikke også i det virkelige liv? 

I jagten på heltegerninger i Central Park slår han sig sammen med den seje rappende legetøjshund DJ Vuffelivov, men da Don finder ud af, at hans dukkevenner på teatret er i fare, må det umage makkerpar bevæge sig ud på deres hidtil største eventyr i storbyens gader og stræder

Filmen er baseret på en ide af de Oscar-nominerede forfattere bag Toy Story.

Find billetter til ’Miniheltene’ her 

De tre Bukke Bruse i badeland
De tre Bukke Bruse i badeland (© Nordisk Film Distribution)

De tre Bukke Bruse i badeland

Du har sikkert hørt eventyret om de tre bukke bruse, som skulle til ud til græsengen for at æde sig fede? I denne sjove og skøre version af eventyret gider de tre bukke bruse ikke at tage til græsengen endnu en gang på grund af trolden under broen. 

Så denne gang tager de i stedet til badeland! 

Alt imens lægger den skrupsultne trold en plan sammen med sine udspekulerede kragevenner, hvori han vil forsøge at overraske de tre bukke bruse med alle sine smarte tricks. Vil de tre bukke bruse kunne klare at nå frem til badelandet uden at blive spist af trolden?

Find billetter til ’De tre Bukke Bruse i badeland’ her 

Lassie på nye eventyr
Lassie (© SF Studios)

Lassie på nye eventyr

I filmen 'Lassie på nye eventyr' vender verdens allerbedste Lassie tilbage, præcis som vi kender ham.

Denne gang skal Lassie opklare en stor og kompliceret sag om en masse udstillingshunde, som forsvinder på mystisk vis. Lassie kommer hurtigt på sporet af en landsdækkende hunde-kidnapningsring, som må sande, at man ikke sætter sig op imod Lassie. 

Han er dog ikke alene og får hjælp af sin bedste ven Flo og sine nye hjælpere Henri, Kleo og den lille Jack Russell terrier Pippa.

Find billetter til ’Lassie på nye eventyr’ her 

langtfraandedammen
Langt Fra Andedammen (© Langt fra Andedammen / UIP)

Langt fra andedammen

I andefamilien er man ikke helt enige om, hvor vinteren skal tilbringes henne. Andemor Ann vil sydpå, mens andefar Mads bekymrer sig mere for de farer, flyveturen kan udsætte familien for.

Men da en andefamilie på træk lander i deres dam og fortæller om eksotiske steder, får Ann overtalt Mads til at tage på familieferie til det tropiske Jamaica, så børnene Dax og Maj kan komme ud og opleve verden.

'Langt fra andedammen' er produceret af Illumination, der tidligere har stået bag film som Grusomme Mig og Syng

Find billetter til ’Langt fra andedammen’ her 

wonka
Wonka (© Warner Bros.)

Wonka
 

Fyldt med håb og eventyrmod ankommer Willy Wonka til den store by med en masse ideer til den butik, han vil åbne. Dagdrømmere er dog ikke velkomne i byen, og Willy kommer hurtigt i problemer med både myndigheder og folk, der franarrer ham hans sidste penge. 

Dertil kommer en fornærmet Oompa-Loompa og endnu værre: Byens chokoladekartel, der indædt holder på at bevare deres chokolademonopol. Intet kan dog stoppe verdens største chokoladeopfinder!

Fra Roald Dahls elskede roman om 'Charlie og chokoladefabrikken. 

Find billetter til ’Wonka’ her 

Ønsket
Ønsket (© Walt Disney Pictures)

Ønsket

Filmen finder sted i ønskernes rige Rosas. Her bliver vi præsenteret for den 17-årige Asha - en optimist med et skarpt sind, der bekymrer sig uendelig meget om sit samfund.

I et øjebliks desperation beder Asha en lidenskabelig bøn til stjernerne, som besvares af en kosmisk kraft i form af en lille kugle af endeløs energi kaldet Star.

Sammen må de stå over for farlige fjender for at redde hendes samfund og bevise, at når en modig persons vilje forbindes med stjernernes magi, kan der ske vidunderlige ting.

Find billetter til 'Ønsket' her.

Argylle
(© UIP)

Se også: Den store guide til vinterferiens film i biografen

Læs mere