Ægte dansk hygge bliver sat alvorligt under pres i ny komedie

Se første trailer og plakat til ny dansk film
Hygge!
(© Christian Geisnæs / Snowglobe & Scanbox)

Vi danskere har et helt særligt forhold til ordet hygge. For når vi skal samles med venner og familie, har vi bare partout at hygge os, også selvom det nogle gange kan føles som tvang.

Den nye danske komedie Hygge! handler om præcis denne bagside af hyggemedaljen, da syv venner mødes til en middag i et ekstravagant sommerhus. Se den første trailer og plakat nederst i artiklen.

Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge. Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og en vild selskabsleg får hyggen til at slå revner.

Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting.

'Hygge!' er instrueret af islandske Dagur Kari, der tidligere har stået bag film som Voksne mennesker og Virgin Mountain. Den bygger på den italienske film Perfect Strangers fra 2016, der ifølge Guinness Rekordbog er den mest genindspillede film nogensinde. Det er vist det, man kalder et koncept, der virker.

På rollelisten finder vi allestedsnærværende Sofie Torp samt Joachim Fjelstrup, Nicolai Jørgensen, Andrea Heick Gadeberg, Jesper Groth, Thue Ersted Rasmussen og Olivia Joof Lewerissa.

Hygge! får biografpremiere den 26. oktober og er en del af Biografklub Danmarks program.

Hygge! plakat

 

Anbefalet til dig