Dansk stjerne om drømmerolle i ny familiefilm: "Måske voldsomt at kalde det filmhistorie, men..."

'Børnene fra Sølvgade' kan ses i biografen
Børnene fra Sølvgade
(© Peter Gramstrup & Nordisk Film)

Reneé Toft Simonsens populære danske børnebog er blevet filmatiseret, og nu har Børnene fra Sølvgade ramt biografen lige op til efterårsferien.

Familiefilmen handler om fire børn, der bor alene i en lejlighed på Sølvgade, efter deres mor på mystisk vis er forsvundet. Her har de det godt, men da skoleinspektøren bliver mistænksom, må de hyre en hjælp for at holde kommunetrolden væk.

Derfor ansætter de en mandlig hushjælp ved navn Miss Nelly, der bringer nyt håb - og desuden går i nederdel og høje hæle.

Vi mødte instruktør Mehdi Avaz og skuespiller Jakob Fauerby til en snak om deres biografaktuelle familiefilm. Og her kunne Fauerby bl.a. fortælle, at Miss Nelly er intet mindre end en drømmerolle for skuespilleren.

Se hele interviewet nederst.

Køb billetter

- Det er ægte en drømmerolle. Og det er ikke bare den bedste rolle, jeg har spillet, det er også den absolut vigtigste.

I 'Børnene fra Sølvgade' er Miss Nelly kærester med VVS'eren Brian, der bliver spillet af Anders W. Berthelsen. Fauerby forklarer, hvorfor deres forhold er så vigtig at få på det store lærred.

- Det er måske voldsomt at kalde det filmhistorie, men at have en karakter, som er LGBT+, og hvor det ikke handler om det. Fordi Miss Nelly og Brian er bare Miss Nelly og Brian. Det er ikke et emne, det er ikke et tema. Det er ren og rå repræsentation af mangfoldighed, og hvad familier kan være og hvad kærlighed er. 

- Det er bare på tide.

Jakob Fauerby har tidligere spillet med i bl.a. Sorte kugler og danske tv-serier som 'Lykke' og 'Rita' samt en lang række teaterforestillinger. Skuespilleren vandt desuden 'Vild med dans' i 2019, mens han optræder med satiregruppen Platt-form.

Mehdi Avaz har instrueret biograffilmene Mens vi lever og Kollision, mens han de seneste år har stået bag Netflix-succeserne Toscana og A Beautiful Life.

Rollelisten byder desuden på flere danske stjerner som Ditte Hansen, Kirsten Lehfeldt, Lars Ranthe og Katinka Lærke Petersen i sjove biroller.

'Børnene fra Sølvgade' kan ses i biografen nu. Find dine billetter her.

 

Se interviewet herunder: