Dansker fik stor ros af Hollywood-stjerne: "Respekt!"

Jakob Højlev Jørgensen spiller med i den amerikanske gyser 'Speak No Evil'
Speak no Evil
(© UIP)

Skuespilleren Jakob Højlev Jørgensen er måske ikke en af de mest kendte navne i dansk film, men den 53-årige dansker har medvirket i 26 film og tv-serier i sin karriere, mens det er blevet til utallige teaterroller.

I denne uge er han aktuel i den amerikanske film Speak No Evil, som bygger på den danske gyser af samme navn fra 2022 af Christian Tafdrup

Den danske instruktør har været med til at skrive manuskriptet til den nye film sammen med sin bror Mads Tafdrup og den amerikanske films instruktør James Watkins.

Jakob Højlev Jørgensen er dog den eneste dansker foran kameraet i genindspilningen. Men ikke den eneste danske reference, som han fortæller om i vores interview, som du kan se i sin helhed nederst i artiklen.

Jakob Højlev Jørgensen har en mindre rolle som dansk turist i filmen, mens han i vores interview deler sine tanker om samarbejdet med nogle af verdens største stjerner samt om at være en del af en stor international produktion:

- Rollen er sådan set med i den oprindelige film, og der er en hilsen til, at det er en dansk film [i den nye film, red.]. Skuespilleren uddyber:

- I forhold til, at han [Jakob Højlev Jørgensens rolle, red.] skulle være dansk, var der et kostumehold på, som fandt typisk skandinaviske og danske ting. Jeg havde et dansk produceret ur på. Det er der ingen, der ser. Jeg tror ikke engang, at jeg selv lagde mærke til det, da jeg så det. 

- Og så var det også noget med at rense sproget, så jeg ikke skulle tale britisk engelsk, men have en lidt fladere tone.

Speak No Evil
James McAvoy i 'Speak No Evil' (© Speak No Evil / UIP)

Med rollen i 'Speak No Evil' spiller Jakob Højlev Jørgensen overfor Hollywood-skuespilleren James McAvoy, der viser sin mindre flatterende side frem som skurk.

Det har stjernen tidligere gjort i thrilleren Split, hvor han lider af personlighedsspaltning. En erfaring med det uhyggelige, psykopatiske, som James McAvoy kunne tage med i 'Speak No Evil'.

Som Jakob Højlev Jørgensen fortæller i vores interview:

- Han er simpelthen så god til at spille psykopat. Han er god til at skifte uden at bære noget med sig, han har lavet før.

- Der sad jeg i en scene og improviserede i en time, og så kom han hen bagefter og sagde: Det der er godt skuldret. Det er svært. Det har jeg selv prøvet. Respekt.

Jakob Højlev Jørgensen kan i øvrigt opleves til næste år i filmen Pigen med nålen overfor Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm.

'Speak No Evil' er aktuel i biografen nu. Køb dine billetter her på kino.dk.

LÆS OGSÅ: 3 danske film du (måske) ikke vidste er blevet genindspillet i USA

Køb billetter