Det store overblik: Alle kommende film- og serie-projekter fra DC

Wow! Der venter virkelig mange superhelte forude
Blue Beetle
(© Warner Bros.)

I forbindelse med den biografaktuelle superheltefilm Blue Beetle fra DC, kigger vi nærmere på de mange kommende projekter i DC's superhelteunivers på film og tv.

I spidsen for det hele står filmskaberen James Gunn (Guardians of the GalaxyThe Suicide Squad) og producer Peter Safran.

De er hyret af Warner Bros. til at være de kreative chefer for det kommende DC-univers, som er døbt DCU - og her er netop Blue Beetle blevet udråbt som det nye filmunivers første helt.

De to herrer har lavet en gennemgribende plan, der vil betyde et mere nøje planlagt line-up af tæt knyttede DC-titler, som alle vil have en overordnet og sammenhængende historie.

En række film baseret på DC's tegneserier vil dog have premiere udenfor den nye tidslinje. Det drejer sig bl.a. om Matt Reeves' The The Batman - Part II og Todd Philips Joker 2: Folie à Deux. De to titler vil indgå i det såkaldte 'Elseworlds'.

Som noget nyt vil karaktererne fra DC også kunne optræde på tværs af live-action og animation med de samme skuespillere i deres respektive roller.

Artiklen indeholder ikke kommende nye sæsoner af kørende DC-serier.

Herunder finder du alle kommende DC-projekter:

Aquaman
(© Warner Bros. / Aquaman)

Aquaman and the Lost Kingdom
Opfølgeren til Aquaman fra 2018 har endnu ikke offentliggjort sit plot. Vi ved dog bl.a., at danske Pilou Asbæk er på rollelisten.

Hovedrollen spilles igen af Jason Momoa, der selv har været med til at udvikle ideen til fortsættelsen, som er skrevet af manuskriptforfatteren bag den første film.

Instruktør James Wan (The Conjuring, Fast & Furious 7) står igen bag kameraet, som han også gjorde på den første solofilm om Aquaman.

Øvrige skuespillere i filmen er bl.a. Amber Heard, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II, Dolph Lundgren og Ben Affleck.

Billede
(© Joker / Warner Bros.)

Joker: Folie á Deux
Her er tale om opfølgeren til Joker fra 2019, der som bekendt blev en kæmpe succes og bl.a. vandt to Oscars.

Joaquin Phoenix vender naturligvis tilbage i sin Oscar-vindende rolle som Batmans legendariske nemesis, mens Harley Quinn portrætteres af Lady Gaga. Filmen bliver desuden en musical (!) og er sat udenfor det såkaldte DCU.

Todd Phillips, der stod bag den første, indtager igen instruktørstolen. Han skriver filmen med Scott Silver, hvilket også var tilfældet med 'Joker'.

Filmens franske undertitel "Folie à Deux" kan groft oversættes til "galskab delt af to" og refererer til en delt psykose eller vrangforestillingslidelse.

Superman: Legacy
Det nye DC-univers bliver for alvor sat i søen med en ny Superman-film, der instrueres af James Gunn, som også agerer medforfatter.

Det bliver ikke en oprindelseshistorie, men derimod en fortælling om den unge Clark Kent, der skal balancere sit liv på Jorden i byen Metropolis med sin Krypton-arv.

I rollen som Manden af Stål finder vi David Corenswet, mens Rachel Brosnahan portrætterer Lois Lane.

Øvrige skuespillere tæller bl.a. Nathan Fillion som Guy Gardner, Anthony Carrigan som Rex Mason/ Metamorpho, Isabela Merced som Hawkgirl og Edi Gathegi som Mister Terrific.

The Batman
(© Warner Bros. / The Batman)

The Batman – Part II
Nattens Ridder vender tilbage i skikkelse af Robert Pattinson, der som bekendt også indtog rollen i The Batman fra 2022.

Handlingen er endnu ikke afsløret, men vi ved, at instruktør og manuskriptforfatter Matt Reeves vender tilbage i disse to funktioner på 'The Batman 2'.

Creature Commandos
Her er tale om en animationsserie, der bygger på et tegneserieoplæg om en gruppe monstre, som samles i kampen mod nazisterne.

Gruppen vil udover en varulv, en vampyr, Frankensteins monster og en gorgon også bestå af en menneskelig leder.

Seriens stemmer leveres bl.a. af Viola Davis som Amanda Waller, en karakter hun som bekendt også indtager i DC's live action-film. Men listen inkluderer også stjerner som David Harbour, Maria Bakalova og Frank Grillo - alle i roller, som de potentialt kan gentage i live action-udgaver også.

Serien vil bestå af syv afsnit, der alle er skrevet af James Gunn.

Suicide Squad
(© Warner Bros. / Suicide Squad)

Waller
Her er tale om en spin-off-serie til James Gunns egen DC-serie Peacemaker, der vil følge den moralsk tvetydige Amanda Weller, som leder regeringens specialenhed.

Waller spilles igen af Viola Davis, der har optrådt flere gange i de tidligere DC-film, startende med Suicide Squad. Senest optrådte hun i Black Adam med Dwayne Johnson i titelrollen.

Flere karakterer fra 'Peacemaker' vil optræde i serien, der skrives af Christal Henry (Watchmen) og Jeremy Carver, der stod bag DC-serien 'Doom Patrol', der sluttede efter fire sæsoner.

The Authority
Filmen er baseret på et tegneserieoplæg fra slut-90'erne og følger et hold af superhelte, som benytter - hvad der beskrives som - ekstreme metoder for at beskytte kloden.

James Gunn forklarer i forbindelse med 'The Authority', at DC-universet ikke vil være stramt opdelt i gode og onde, men at de også vil bevæge sig ind i moralske gråzoner.

Billede
(© Warner Bros.)

Paradise Lost
En Game of Thrones-inspireret serie sat på Themyscira, der som bekendt er Wonder Womans fødeø.

Vi kan altså nok se frem til politiske intriger og magtkampe af de helt store i 'Paradise Lost', der vil udspille sig før Wonder Woman-filmene.

The Brave and the Bold
Der venter en ny Batman fra DC, som man vil komme til at møde i 'The Brave and the Bold', der henter sin titel fra Grant Morrisons tegneserie af samme navn.

Udover Batman, så møder man også Robin i skikkelse af Damian Wayne, altså Bruce Waynes søn, som han ikke vidste eksisterede.

Den unge Damian er opdraget af snigmordere, mens fortællingen beskrives som en "meget speciel far-søn-historie".

Ben Affleck er ude som Batman hos DC, mens Robert Pattinson holder sig til sine egne The Batman-film. Der skal altså findes nye skuespillere til rollerne som henholdsvis Batman og Robin.

Instruktørstolen indtages af Andy Muschietti, som også skriver filmens manuskript. Han er manden bag bl.a. den todelte succes-gyser 'It' del 1 og del 2 fra 2017 og 2019 samt DC-filmen The Flash.

The Flash Supergirl
(© Warner Bros. / The Flash)

Supergirl: Woman of Tomorrow 
Denne film vil efter sigende have et nyt og meget anderledes take på historien om Supergirl, der er baseret på Tom Kings nyere miniserie om karakteren.

Hvor Superman som bekendt ender på Jorden som spæd, er Supergirl blevet opfostret med død og ødelæggelse omkring sig på hjemplaneten Krypton - det inden hun ligeledes ender på vores klode.

Det bliver desuden en noget mere brutal udgave af superhelten, end det vi er vant til, forklarer James Gunn.

Det er dog endnu ikke fastlagt, om det bliver Sasha Calle, som vil vende tilbage i rollen som Supergirl, hvilket man så hende spille i The Flash.

Booster Gold
HBO Max-serien er centreret om den unikke andenrangssuperhelt Booster Gold, der blev skabt i 1986.

Han beskrives som en taber, der bruger basale gadgets og udstyr fra fremtiden til at fremstå som en superhelt i nutiden. James Gunn er gået så langt som til at kalde det for et "imposter syndrom som en superhelt".

Swamp Thing 1982
(© United International Pictures / Swamp Thing (1982))

Swamp Thing
Her bliver ifølge James Gunn tale om en gyserfilm, der således vil skille sig ud i tone og genre fra de andre DC-projekter. Filmen vil dog i høj grad være en del af DC-universets fremtid.

Historien bliver en oprindelseshistorie om monstret Swamp Thing, der tidligere er levendegjort på både film og i tv. Bl.a. i Wes Cravens film fra 1982. 

De første rygter går på, at det bliver Indiana Jones 5-instruktør James Mangold, der skal stå bag den kommende film.

Endnu unavngiven Superman-film
Det forlyder, at J.J. Abrams vil producere en Superman-film med en sort mand i hovedrollen, mens forfatteren bag vil være Ta-Nehisi Coates, som bl.a. har skrevet tegneserien om Captain America.

Filmen vil stå udenfor DC-filmenes sammenhængende univers og altså indgå i det såkaldte Elseworld, som det også er tilfældet med Joker-filmene.

Constantine 2005
(© Warner Bros. / Constantine (2005))

Constantine 2
Forude venter en opfølger til actiongyset Constantine fra 2005 med Keanu Reeves i titelrollen. Han vil vende tilbage i opfølgeren, som højst sandsynligt vil blive en del af Elseworlds og fortsætte sin fortælling i den verden, man kender fra den første film.

Instruktørstolen vil som på den første film indtages af Francis Lawrence, der bl.a. også har instrueret film i Hunger Games-franchisen samt den dystopiske I Am Legend. Manuskriptet står Akiva Goldsman for. 

Det forlyder desuden, at filmen vil få en R-rating. 

Blackhawk
Det er endnu uvist, om 'Blackhawk' bliver en del af det sammenhængende DC-univers. 

Det forlyder desuden, at Steven Spielberg kunne blive instruktør på filmen, der i så fald vil handle om en af den legendariske filmskabers favorit-helte.

Hvis filmen bliver til noget, kan det være med manuskriptforfatteren David Koepp. Han skrev bl.a. The Lost World: Jurassic Park.

Filmens hovedperson leder den såkaldte ​​Blackhawks-eskadrille, der består af syv piloter under Anden Verdenskrig.

Green Lantern
(© Warner Bros. / Green Lantern)

Green Lantern Corps
DC's Green Lanterns danner rammen for denne stort anlagte HBO-serie, der kommer til at få en prominent betydning for den samlede historie i det nye DC-univers.

Fanfavoritterne Hal Jordan og John Stewart vil højst sandsynligt danne fortrop i, hvad der i Safran og Gunns vision beskrives som en "jordnær" serie i stil med 'True Detective'. 

Om serien kommer til live, vides dog endnu ikke med sikkerhed. Det bliver dog næppe Ryan Reynolds, vi igen kommer til at se som helten.

Lobo
Det har ad flere omgange været forsøgt at bringe den brutale Lobo ind i DC's filmiske univers. Bl.a. i 2009 med Guy Ritchie og Brad Peyton som mulige instruktører.

Vi afventer stadig nyt om filmen overhovedet bliver en realitet.

The Batman The Pinguin
(© Warner Bros. / The Batman)

The Penguin
Colin Farrell står til at gentage sin rolle fra 'The Batman' som Oswald Cobblepot aka The Penguin i denne serie, der vil følge hans rejse til gangster-toppen i Gotham.

Serien står til at få premiere 2024.

Static Shock
Det blev første gang afsløret ved DC FanDome-begivenheden i 2021, at en film baseret på Static var under udvikling.

Michael B. Jordan og Reggie Hudlin vil efter sigende fungere som executive producere på projektet, mens Randy McKinnon vil stå for manuskriptet.

Hvis filmen bliver til noget, vil den handle om teenageren Virgil Hawkins, der er i besiddelse af elektromagnetiske kræfter.

Birds of Prey
(© Warner Bros. / Birds of Prey)

Black Canary
Tilbage i 2021 forlød det, at en Black Canary-film var på vej. Jurnee Smollett vil efter sigende igen spille titelkarakteren som hun også gjorde det i Birds of Prey, mens Misha Green står for manuskriptet.

Efter Gunn og Safrans tiltrædelse i DC er projektet formentlig lagt i graven.

Nightwing
Det er stadig usikkert, om denne superheltefilm bliver til noget. Projektet har nemlig været på papiret siden 2018, hvor man fandt Chris McKay som instruktør. Han er manden bag bl.a. The Lego Batman Movie og gyserkomedien Renfield med Nicolas Cage som Dracula.

Selvom der ikke har været meget nyt i forhold til projektet siden da, kunne McKay i 2021 fortælle, at han stadig håbede, at filmen vil blive til noget.

Herunder det hurtige overblik over alle kommende DC-projekter:

Blue Beetle (premiere den 17. august 2023)
Aquaman and the Lost Kingdom (premiere den 25. december 2023)
Joker: Folie à Deux (premiere den 3. oktober 2024)
Superman: Legacy (premiere den 10. juli 2025)
The Batman - Part II (premiere den 2. oktober 2025)
The Brave and the Bold (premieredato ukendt)
Supergirl: Woman of Tomorrow (premieredato ukendt)
The Authority (premieredato ukendt)
Swamp Thing (premieredato ukendt)
The Penguin - serie (premieredato ukendt)
Constantine 2 (premieredato ukendt)
Waller - serie (premieredato ukendt)
Creature Commandos - serie  (premieredato ukendt)
Booster Gold - series (premieredato ukendt)
Paradise Lost - serie (premieredato ukendt)
Green Lanterns Corp - serie (premieredato ukendt)

Anbefalet til dig