Filmstjernerne fra nyt "storslået eventyr" hilser stadig på hinanden som aber

'Kingdom of the Planet of the Apes' kan ses i biografen nu
Kingdom of the Planet of the Apes
(© Kingdom of the Planet of the Apes / Walt Disney Pictures)

En af årets helt store visuelle filmbedrifter har netop ramt biografen, nemlig actionbraget Kingdom of the Planet of the Apes.

Filmen en endnu en opfølger i sagaen om Abernes planet, publikum sidst kunne opleve i Abernes planet: Opgøret fra 2017.

'Kingdom of the Planet of Apes' har fået positive reaktioner fra de internationale kritikere, mens også de danske medier er kommet med roser, hvor bl.a. Soundvenue har kaldt filmen for "et eskapistisk, historisk reflekterende og visuelt storslået eventyr."

I anledning af premieren fik vi mulighed for at snakke med holdet bag filmen. Og her var det tydeligt på både instruktøren Wes Ball og stjernerne Owen Teague, Kevin Durand og Freya Allen, at storfilmen har efterladt sig et stort indtryk. 

På Teague og Durand, der begge spiller aber, sidder filmen endda stadig i kroppen på dem.

Se hele interviewet nederst.

- Når [Owen] ser mig, hilser han på mig som Noa. Og han går også stadig som ham, fortæller Allen om sin kollega.

Owen Teague kunne også afsløre, at han og Kevin Durand stadig hilser på hinanden som aber. Ifølge Durand sker det hele tiden - da det er nemmere:

- Når vi FaceTimer eller ringer til hinanden: Hver eneste gang. Jeg tror, vi har det bedre som aber. Det er nemmere.

Durand slutter på sjov vis af med at sige, at han hellere vil være sin karakter end sig selv, inden hans kollegaer bryder ud i grin.

- Jeg vil hellere være Proximus, fordi han er så selvsikker og tryg ved sig selv. Og jeg er en meget usikker lille dreng... Nej, det er bare for sjov.

'Kingdom of the Planet of the Apes' finder sted adskillige generationer i fremtiden efter Caesars styre, hvor aber er den dominerende art, mens menneskerne nu lever i skyggerne.

Mens en ny tyrannisk abeleder er ved at opbygge sit imperium, begiver en ung abe sig ud på en farlig rejse. Denne rejse vil få ham til at sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad han ved om fortiden, og tvinge ham til at træffe valg, der vil definere fremtiden for både aber og mennesker.  

Filmen instrueres af Wes Ball, der tidligere har stået bag Maze Runner-trilogien. I hovedrollerne ses Owen Teague som den unge abe Noa, Kevin Durand som abe-eroberen Proximus Caesar og Freya Allen som menneskekvinden Mae.

'Kingdom of the Planet of the Apes' kan ses i biografen nu. Find dine billetter herunder: