Hvad betyder den lille stjerne i titlen 'Thunderbolts*' egentlig?

Der er mange teorier, nogle mere sandsynlige end andre
Thunderbolts*
(© Disney)

Marvel har netop udgivet den første officielle trailer til den kommende film Thunderbolts*. Og hvis du tænker, at der er lavet en tastefejl på grund af asterisken  i titlen, er du ikke den eneste.

Denne lille stjerne, eller asterisk, blev først tilføjet sidste år, da Marvel ændrede sin udgivelsesplan. Præsidenten for Marvel Studios, Kevin Feige, bekræftede, at det er en officiel del af titlen, men han har endnu ikke forklaret, hvad det betyder.

Fans spekulerer derfor allerede nu i dens betydning, især med henblik på forbindelser til tegneserieadaptationer knyttet til Avengers. 

Hos Kino.dk har vi forsøgt at danne os et overblik over mulige teorier, og vi er måske kommet frem til noget.

Det bliver lidt nørdet nu, så hold godt fast, når vi dykker ned i tegneserie-referencer galore.

Som det første er vi nødt til at forholde os til traileren, som du kan se nederst i artiklen.

Thunderbolts*-holdet, som er et lidt anderledes superheltehold end The Avengers, består af en række karakterer: Yelena Belova (Florence Pugh), Bucky Barnes / Winter Soldier (Sebastian Stan), Alexei / The Red Guardian (David Harbour) og Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus).

Som Yelena nævner i traileren, har hvert medlem af 'Thunderbolts*' en tvivlsom fortid.

Efter Avengers: Endgame er der ikke et officielt Avengers-hold i MCU, hvilket efterlader et tomrum, som 'Thunderbolts*' måske kan udfylde. 

I hvert fald ses det i traileren, hvordan Contessa Valentina samler det atypiske hold, og måske betyder det, at hun har købt Avengers Tower, hvilket kan være en ledetråd til Thunderbolts*-asterisket.

For hvad nu, hvis Thunderbolts* er beregnet til at erstatte Avengers, endda ved at tage deres navn?

En anden teori, som florerer på internettet, handler om Marvel-tegneserien 'Secret Invasion', og hvordan svaret på asterisken måske findes der.

Efter begivenhederne i tv-serien 'Secret Invasion', hvor de fremmede Skrulls infiltrerede og angreb Jorden, indførte Marvel Comics "Dark Reign"-initiativet, hvor Norman Osborn fra Spider-Man-universet blev leder af den globale fredsbevarende organisation S.H.I.E.L.D. 

Han omdøbte S.H.I.E.L.D. til H.A.M.M.E.R. og gjorde nogle af Marvels mest berygtede skurke til "helte" i Dark Avengers.

Formålet med Dark Avengers var, at Norman ville vinde offentlighedens tillid, på trods af sin status som den skurkeagtige Green Goblin. Noget lignende kan måske være på spil i 'Thunderbolts*'.

Julia Louis-Dreyfus dukkede nemlig op som Contessa Valentina i Marvel-tv-serien 'The Falcon and the Winter Soldier', og noget tyder på, at hun samler sit eget hold, ligesom Norman Osborn gjorde i 'Secret Invasion'. 

Indtil nu har hun rekrutteret US Agent og fungeret som Yelena Belovas kontakt, da hun blev sendt for at dræbe Clint Barton i Marvel-tv-serien 'Hawkeye'. 

Kan det hele føre til, at end-credits i 'Thunderbolts*' afslører, at titlen blot er et stand-in for Dark Avengers?

Captain America: Civil War / Marvel Studios
Captain America: Civil War (© Captain America: Civil War / Marvel Studios)

Den tredje og sidste teori, vi kan læse os frem til, handler om, at 'Thunderbolts*' muligvis er stand-ins for superhelteholdet Secret Avengers.

En teori ligeledes rodfæstet i de mange tegneserier. 

Efter at Avengers blev genforenet for at bekæmpe Norman Osborn, gik "Dark Reign"-initiativet over i "Heroic Age." Her overtog Steve Rogers Normans rolle som ansvarlig for USA's sikkerhed og dannede Secret Avengers.

Det første Secret Avengers-hold bestod af helte som Black Widow, Beast, Moon Knight, Nova og Sharon Carter, med flere karakterer, der kom og gik.

Og hvis det lyder bekendt, er det fordi én version af Secret Avengers allerede har eksisteret i MCU.

Da Captain America, Black Widow og Falcon gik imod Sokovia-aftalerne, og efter Captain America: Civil War, fortsatte med at bekæmpe terrorister under regeringens radar, blev de hurtigt kaldt Secret Avengers.

Så muligvis er 'Thunderbolts*' de næste Secret Avengers.

Black Widow
David Harbour som Red Guardian i 'Black Widow' (© Marvel Studios)

David Harbour, som spiller Alexei Shostakov, alias Red Guardian, i filmen, er blevet spurgt til symbolet. Men i vanlig Marvel-stil har han fået mundkurv på:

- Jeg mener, de sætter stjernen [ind] med tilbagevirkende kraft. Stjernen var en idé, som nogen havde... Hvad kan jeg sige, der ikke kommer til at få mig i problemer? Asterisken er meget cool, udtaler han til Comic Book.

- Jeg forstår, hvorfor folk kan sætte en stjerne der. Jeg er spændt på, at seerne også kan se det. Men jeg, igen, jeg kan bare ikke sige mere.

Så for at opsummere: Lige nu er der tre store teorier, der kunne forklare titlen.

Enten er det en placeholder for navnet “Avengers”, fordi Contessa Valentina vil erstatte sit nydannede hold med det gamle.

Måske er filmen løst baseret på Secret Invasion-tegneserien og "Dark Reign"-initiativet, hvor filmen vil afsløre, at 'Thunderbolts*' blot er et stand-in for Dark Avengers.

Eller også er 'Thunderbolts*' MCU’s forsøg på at genskabe et mindre hold, som vi så efter 'Captain America: Civil War', hvor Steve Rogers, Black Widow og Falcon skabte en udgave af Secret Avengers.

Fælles for dem alle er dog, at det er ren spekulation... indtil videre.

Du kan se traileren til 'Thunderbolts*' nedenfor og måske selv finde svaret på den mystiske titel.

'Thunderbolts*' får premiere d. 30. april 2025.