Kevin Costner står bag åndelig opfølger til 'Danser med ulve'

Mere end én episk western er på vej
Dances with Wolves
(© Orion Pictures)

Kevin Costner er ved at udvikle et nyt western-epos med titlen Horizon: An American Saga, der bliver delt op i to film. Begge får ifølge Variety premiere i 2024.

68-årige Costner er nok færdig med hitserien 'Yellowstone', men han er ikke færdig med westerngenren.  

I 'Horizon' vender Costner tilbage til borgerkrigen, som han tidligere har besøgt i sin Oscar-vindende klassiker Danser med ulve. Filmen foregår over 15 år og følger udvidelsen af ​​det amerikanske vest før og efter borgerkrigen. 

Plottet beskrives som en episk rejse fortalt gennem mange øjne fyldt med farer og intriger, fra det konstante angreb af naturlige elementer, til interaktionen med de oprindelige folk, der boede på jorden, og beslutsomheden og mange gange hensynsløsheden hos dem, der forsøgte at bosætte sig der.

Historien er så omfattende, at der bliver to film. Del 1 udkommer i biografen den 28. juni næste år, og del 2 følger allerede i august. Hvorvidt den rammer de danske biografer, er uvist på nuværende tidspunkt.

To episke film er måske ikke engang nok. Kevin Costner har tidligere fortalt om en plan for hele fire film med en samlet spilletid på 11 timer. Længere fremme kan filmene endda redigeres til en tv-serie.

- Det er alle sammen forskellige film, der er forbundet med hinanden, så man ser på en historie, der danner en overordnet saga, har Costner udtalt til Variety.

Oscar-vinderen instruerer sig selv og spiller også en af ​​hovedrollerne. På rollelisten er også Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt og Jamie Campbell Bower.

Se traileren til "Horizon: An American Saga" herunder.

Anbefalet til dig