Mindst to nye Ringenes Herre-film er på vej: Gandalf står til vigtig rolle

Manusforfatter bekræfter
Eventyret om ringen
(© Warner Bros.)

Den ikoniske Gandalf-skuespiller, Ian McKellen, skabte overskrifter for en måneds tid siden, da han udtalte, at den kommende Ringenes Herre-film med undertitlen The Hunt For Gollum ville blive delt op i to film. Det viser sig nu, at den udtalelse ikke passer helt.

Hvad han mente at sige var, at en anden ny live-action film fra Midgård er under udvikling, uafhængigt at 'The Hunt for Gollum'.

Dette er blevet bekræftet af manuskriptforfatter Philippa Boyens, som i et interview med Empire udtaler, at hun arbejder på begge film, og at de med garanti vil inkludere karakterer fra den oprindelige trilogi.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at ['The Hunt For Gollum', red.] ikke er to film! Det var blot en misforståelse, der opstod, fordi vi konceptuelt er begyndt at arbejde på to forskellige live-action film. Den første er 'The Hunt For Gollum', den anden skal stadig bekræftes.

Boyens fortæller samtidig, at Gollum-filmen finder sted "lige efter Bilbos fødselsdag og før Morias Miner" i Eventyret om Ringen.

- Det er et specifikt stykke utrolig hidtil ufortalt historie, fortalt gennem dette utrolige væsens perspektiv.

Ifølge Boyens ville Gandalf dog potentielt vende tilbage i begge de kommende live-action-film.

Hvis du undrer dig over, hvordan skuespillere som Ian McKellen samt Viggo Mortensen, Elijah Wood, Sean Bean og Orlando Bloom potentielt kan vende tilbage, nu når de alle sammen er blevet 20 år ældre, så ser det ud til, at filmens instruktør og den oprindelige skuespiller bag Gollum-karakteren, Andy Serkis, har fundet en løsning på problemet.

Det blev for nylig rapporteret, at Serkis måske går samme vej som den Martin Scorsese-instruerede The Irishman fra 2019, hvor kendte skuespillere som Robert de Niro og Al Pacino blev gjort yngre digitalt. 

Orlando Bloom fortalte Variety forleden, at han havde talt med Serkis om den kommende film, og at han blev fortalt, at der er potentielle planer om at forynge skuespillerne ved hjælp af AI-teknologi.

Den anden kommende film har endnu ikke fået en titel, og vi ved ligeledes stadig ikke, hvad den vil handle om.

'The Hunt for Gollum' forventes at blive udgivet engang i 2026.

Mens vi venter, kan man allerede d. 12. december vende tilbage til Tolkiens univers i animationsfilmen 'Krigen om Rohan'. Læs mere om den her.