Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia genforenes på nyt foto fra 'Nattevagten 2'

29 år senere samles de igen
'Nattevagten' (1994)
(© 'Nattevagten' / Thura Film)

Små 30 år efter premieren får Nattevagten fra 1994 en fortsættelse. Nattevagten 2: Dæmoner går i arv er titlen på den ventede danske titel, som lander i biograferne til december.

Vi har tidligere fået en lille, dyster forsmag på, hvad der venter med en række fotos af bl.a. Ulf Pilgaard, der vender tilbage i rollen som Kommissær Wörmer. Se dem her.

Nu har vi fået et nyt kig på filmen via et foto, der genforener Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia, der med netop 'Nattevagten' brød igennem i rollerne som vennerne Martin og Jens. Se billedet nederst i artiklen.

Siden da har begge skuespillere opnået flotte karrierer i både ind- og udland. Der er derfor også noget sært rørende over, at de to nu genforenes i fortsættelsen til gyseren, der for alvor satte deres karrierer igang. 

'Nattevagten' blev i 1994 ikke kun et dansk fænomen. Den bredte sig ud over landegrænsen - og fik bl.a. en amerikansk genindspilning i 1997 med Ewan McGregor og Nick Nolte.

Det virker også til, at 'Nattevagten 2' skal ud og ramme et international publikum. Nordisk Film kan nemlig afsløre, at filmen er udtaget til BFI London Film Festival, der løber af stablen fra 4.-15. oktober.

'Nattevagten 2' følger datteren af Martin og Kalinka (Sofie Gråbøl). Emma (spillet af Fanny Bornedal) beslutter sig for at finde ud af, hvad der præcist skete for 30 år siden i kælderen til Retsmedicinsk institut.

Den medicinske studerende Emma tager således både et studiejob som nattevagt på det samme sted som sin far - og får sat et møde med seriemorderen Wörmer i stand, der befinder sig i katatonisk tilstand i en isolationscelle.

Det bliver katalysatoren for en række nye blodige begivenheder og et brutalt hævntogt.

Ole Bornedal er tilbage bag kameraet, hvor han både har skrevet og instruerer efterfølgeren, der ydermere har store navne som bl.a. Paprika Steen, Sonja Richter og Alex Høgh Andersen på rollelisten.

'Nattevagten 2: Dæmoner går i arv' får dansk biografpremiere den 14. december.

'Nattevagten: Dæmoner går i arv'
(© 'Nattevagten: Dæmoner går i arv' / Foto: Lasse Frank)

Anbefalet til dig