Se første trailer til filmen om Amy Winehouse: "Et kærlighedsbrev til hende"

Bag om Back to Black-musikeren
Back to Black
(© Scanbox Entertainment)

I den relativt korte tid, Amy Winehouses karriere fandt sted, nåede hendes musik at blive verdenskendt, og selv i dag, 12 år efter hendes død, er hun at finde på hitlisterne rundt omkring.

Men også hendes privatliv, forholdt til Blake Fielder-Civil og stofmisbruget blev en indgroet del af hende og det spotlight, der blev kastet på hende i medierne. 

2024 er således året, hvor den første store biografiske spillefilm om musik-ikonet rammer biograferne, når Back to Black får premiere den 11. april. 

Nederst i artiklen kan du både se den første lange trailer og filmens plakat.

Filmen beskrives i pressemeddelelsen fra Scanbox Entertainment som den ekstraordinære historie om Amys tidlige liv, vejen til berømmelse og tilblivelsen af det banebrydende album 'Back to Black'. 

Fortalt fra Amys perspektiv, giver filmen et ærligt indblik i kvinden bag fænomenet og hendes dæmoner. Marisa Abela personificerer Amy i Sam Taylor-Johnsons film, der stiller skarpt på vor tids berømmelsesmaskine og det tumultariske kærlighedsforhold, der inspirerede et af de mest legendariske albums nogensinde.

Sam Taylor-Johnson, der tidligere har instrueret filmen om John Lennons unge år, 'Nowhere Boy', udtaler i pressemeddelelsen:

- Jeg ville lave en film fra Amys perspektiv, gennem hendes øjne. Det eneste sted, hvor hendes sandhed kunne findes, var i hendes tekster og musik. Jeg besluttede at fortælle hendes historie gennem hendes egne ord, fra de sange, hun skrev, hvor hun udgød sin sjæl. Hun sang om sin kærlighed, sin smerte, sin skuffelse, alt sammen gennemsyret af dybe følelser og ofte en brutal og skarp humor. 

- 'Back to Black' vandt fem Grammys og solgte over 16 millioner eksemplarer, og hver sang beretter om kærlighedsrelationen mellem hende og Blake. Dette er ikke en biografi, men en kærlighedshistorie, lige så vel som et kærlighedsbrev til hende, og den er fortalt med hendes stemme, hendes ord og hendes perspektiv. Hun ser kun det gode, for kærligheden er blind.

Marisa Abela er blandt andet kendt fra HBO-serien Industry, og rollen som Amys kæreste Blake spilles af Jack O'Connell, som bl.a. var med i This is England. Derudover medvirker bl.a. Lesley Manville og Eddie Marsan.

Se den første lange trailer og plakaten herunder.

'Back to Black' får dansk biografpremiere den 11. april.